Μενού
  • Α-
  • Α+

«Προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων ανεξαρτήτως των κρατών και κυρίως καταδίκη κάθε αναθεωρητισμού από οπουδήποτε και αν προέρχεται». Αυτό σημειώνει μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, από το Λοτζ της Πολωνίας, όπου παραβρέθηκε στο πλαίσιο της 29ης Συνόδου Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ.

Διαβάστε ακόμα: Νίκος Δένδιας: Συνάντηση με τον Τζέφρι Πάιατ στο Βουκουρέστι - Τι είπαν στο περιθώριο Συνόδου του ΝΑΤΟ

Σε δήλωσή του προς τους δημοσιογράφους μετά το πέρας της συμμετοχής του στη Σύνοδο, ο Νίκος Δένδιας αναέφερε:

«Βρίσκομαι σήμερα στο Łódź της Πολωνίας, κατά τη διάρκεια της Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ. Είχαμε την ευκαιρία να εξετάσουμε το περιβάλλον ασφάλειας, τόσο σε Ευρω-Ατλαντικό πλαίσιο, όσο και σε Ευρω-Ασιατικό πλαίσιο. Αυτό, άλλωστε, είναι το καθοριστικό, το διαφοροποιό στοιχείο αυτού του Οργανισμού.

Από εκεί και πέρα, είχα τέσσερις διμερείς συναντήσεις με τους Υπουργούς Εξωτερικών της Αρμενίας, του Αζερμπαϊτζάν, αλλά και δύο χωρών της Κεντρικής Ασίας, του Τατζικιστάν και του Ουζμπεκιστάν, χώρες με τις οποίες η Ελλάδα δεν έχει ιδιαίτερα συχνές επαφές, παρότι μας συνδέει μαζί τους η μακρά παράδοση του Μεγάλου Αλεξάνδρου. 

Κοινή γραμμή όλων των τοποθετήσεών μου, τόσο στην Υπουργική Σύνοδο, όσο και στις διμερείς επαφές, ήταν οι πάγιες αρχές της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής: Η προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο, στον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της κυριαρχίας όλων ανεξαρτήτως των κρατών, και, κυρίως, η καταδίκη κάθε αναθεωρητισμού από οπουδήποτε και αν προέρχεται».