Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα δείπνα φαίνεται ότι θα έχουν συνέχεια στη γαλάζια παράταξη αφού οι ζυμώσεις δίνουν και παίρνουν κυρίως σε ό,τι αφορά το κλίμα μέσα στο οποίο η χώρα οδηγείται στις εκλογές. Εμπειρος γαλάζιος βουλευτής μου επεσήμανε πως μπορεί Καραμανλής και Σαμαράς να δημοσιοποιούν τις συναντήσεις τους αλλά δεν έχουν καμία πρόθεση διαφοροποίησης από τις επιλογές της ηγεσίας. Σε κάθε περίπτωση, μου είπε η ίδια πηγή, ο Μητσοτάκης είναι αυτός που οδηγεί τις εξελίξεις και πρόκειται να αποφασίσει για τις πολιτικές εξελίξεις το επόμενο διάστημα σε ό,τι αφορά στον χρόνο των εκλογών αλλά και τα τελικά ονόματα για τα ψηφοδέλτια. Σε ό,τι αφορά την θέση των πρώην Πρωθυπουργών στα ψηφοδέλτια της ΝΔ, η πηγή μου εξέφρασε τη βεβαιότητα πως και οι δυο θα δώσουν κανονικά τη μάχη.

Διαβάστε ακόμη: «Η ανεργία έπεσε στο 11,6% και η ελληνική οικονομία αντέχει» - Το μήνυμα Χατζηδάκη για τη μείωση μέσα στον Οκτώβριο

Μαλιστα για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή έχουν κυκλοφορήσει το προηγούμενο διάστημα πολλά σενάρια αποστρατείας. Η αλήθεια είναι ότι και ο ίδιος δεν είναι ο πιο ενεργός βουλευτής, αλλά η παρουσία του έχει ένα gravitas. Και παρά τη δυσαρέσκειά του που καταγράφουν άνθρωποι που μιλούν μαζί του για τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ο ίδιος αντιλαμβάνεται ότι η παράταξη είναι πάνω από όλα, ιδίως σε εκλογές που χρειάζεται και την τελευταία ψήφο. Γι' αυτό και πληροφορούμαι ότι στο τέλος θα είναι κανονικά υποψήφιος στην Α' Θεσσαλονίκης, ενδεχομένως για μια τελευταία φορά. 

Οι εκπλήξεις του Σαμαρά

Η αλήθεια πάντως είναι ότι το τραπέζι του Αντώνη Σαμαρά με τον Κώστα Καραμανλή στον «Βασίλη» της Κηφισιάς έβαλε φωτιά στα τόπια εντός της ΝΔ, καθώς δεν είναι συνηθισμένο δύο πρώην πρωθυπουργοί-και ειδικά αυτοί οι δύο-να συμπίπτουν τόσο πολύ. Μαθαίνω, πάντως, ότι την άλλη Τετάρτη που θα παρουσιάσει το ίδρυμά του ο κ. Σαμαράς θα υπάρχουν «εκπλήξεις» στο σκέλος των ομιλητών που θα τον προλογίσουν. Περισσότερα δεν ξέρω, δεσμεύομαι να επανέλθω. Ενδιαφέρον, πάντως, είναι ότι το event θα είναι ραντεβού των προέδρων...γενικώς, καθώς θα πάει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιστρέφοντας από την Αλβανία, όπου θα περιοδεύει στα χωριά της μειονότητας. 

Στροφή στην οικονομία για τον ΣΥΡΙΖΑ 

Στο πρόσφατο Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ έγινε μια ανάλυση για το πόσο έχει επηρεάσει την κυβέρνηση Μητσοτάκη η υπόθεση των παρακολουθήσεων. Κοινή διαπίστωση ότι το θέμα έχει κάνει κακό στο προφίλ του Πρωθυπουργού, όμως η αντιπολιτευτική τακτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να εξαντλείται στο θέμα αυτό - αντίθετα, όπως ειπώθηκε, «θα πρέπει να καταλάβει ο κόσμος τι διαφορετικό θα κάναμε εμείς εάν ήμασταν κυβέρνηση για να ελαφρύνουμε το πορτοφόλι των εργαζομένων». Σχετική εντολή έχει δοθεί και για τις εμφανίσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην τηλεόραση

Νέος εκπρόσωπος στο ΥΠΕΞ

Όπως διαβάσατε χθες, ο μέχρι πρότινος εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών Αλέξανδρος Παπαϊωάννου αποχωρεί αυτή την εβδομάδα από τη θέση του και πηγαίνει στη Γενεύη για το νέο του πόστο στη μόνιμη αντιπροσωπεία μας στον ΟΗΕ. Στη θέση του καθήκοντα θα αναλάβει ένας μάλλον έμπειρος διπλωμάτης, ο μέχρι πρότινος αναπληρωτής του Γιώργος Αρναούτης. Σιδεροκέφαλος ο νέος!