Μενού
  • Α-
  • Α+

Καταδικάζει τη χθεσινοβραδινή εμπρηστική επίθεση σε όχημα της ιταλικής πρεσβείας στου Παπάγου το υπουργείου Εξωτερικών. «Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας» των δύο χωρών, σημειώνεται μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση.

Διαβάστε ακόμα: Δένδιας: Σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας όλων ανεξαρτήτως των κρατών

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών: 

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χθεσινή επίθεση εναντίον οχήματος που ανήκει σε μέλος του διπλωματικού προσωπικού της Ιταλικής Πρεσβείας στην Αθήνα. Απαράδεκτες και καταδικαστέες ενέργειες, όπως η ανωτέρω, δεν πρόκειται να διαταράξουν επ΄ ουδενί τις άριστες σχέσεις και τους διαχρονικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ της Ελλάδας και της εταίρου και συμμάχου Ιταλίας».

Τι συνέβη

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ περίπου στις 4 τα ξημερώματα της Παρασκευής άγνωστοι πλησίασαν τον χώρο στάθμευσης της πολυκατοικίας που βρίσκεται στην οδό Μπλέσσα και έβαλαν φωτιά σε ένα αυτοκίνητο, το οποίο ανήκε σε Ιταλό διπλωμάτη. Στο σημείο επιχείρησαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενώ από την πυρκαγιά, εκτός από το αυτοκίνητο που έγινε παρανάλωμα του πυρός, προκλήθηκαν φθορές και σε ένα ακόμα. Οι αρχές εντόπισαν σε κοντινή απόσταση μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό, προσανάμματα και σπίρτα.