Μενού
lebentis
Βασίλης Λεβέντης | Glomex
  • Α-
  • Α+

Ο Βασίλης Λεβέντης επέστρεψε δριμύτερος από την περιπέτεια της υγείας του με τον κορονοϊό και με τον γνωστό του δηκτικό λόγο κατακεραύνωσε το πολιτικό σκηνικό με αφορμή την εμπλοκή της Εύας Καϊλή στην υπόθεση του Qatargate. Ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων μίλησε για το «διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα», τόσο εν Ελλάδι όσο και στο εξωτερικό.

Μιλώντας αρχικά για την υγεία του, ο κ. Λεβέντης που βρισκόταν σε καταστολή για 3 μήνες, όταν ξύπνησε κι ενημερώθηκε από τους οικείους του, είπε πως: «Εκανα την προσευχή μου, και είπα αν είμαι χρήσιμος Θεέ μου να επιβιώσω, αν όχι πάρε με. Ο,τι πεις εσύ Θεέ μου».

Συνεχίζοντας ο κ. Λεβέντης είπε ότι λομπίστες δεν υπάρχουν μόνο στο εξωτερικό. «Στην Ελλάδα ο λομπίστας δεν μπορεί να πάει στη Βουλή και να πει ψηφίστε αυτή την τροπολογία; Στις εκλογές πού βρίσκουν λεφτά τα κόμματα; Μετακινούν ετεροδημότες, κάνουν συγκεντρώσεις, διαφημίσεις. Μόνο στο ίντερνετ η ΝΔ ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ και στη δήλωσή της ως κόμμα, ούτε 800 δεν έχει δηλώσει. Κάθε εκλογές τα κόμματα δηλώνουν τα έξοδά τους» τόνισε.

Για την Εύα Καϊλή είπε: «Η Εύα βράζει στο ίδιο καζάνι που βράζουν όλοι. Ηταν του Βενιζέλου ιδιαιτέρα και την προώθησε. Οπως κι ο Ανδρουλάκης, ο πατέρας του ήταν άνθρωπος του Σημίτη» επεσήμανε και πρόσθεσε σχετικά με το αξίωμα της κυρίας Καϊλή ως αντιπροέδρου του ΕΚ: «Δεν σημαίνει ότι έφτασε ψηλά η Καϊλή, ήταν η ώρα της Ελλάδας για αντιπροεδρία».

Για το γεγονός ότι υποστηρίζει πως δεν έχει ιδέα και τα έκανε όλα ο σύντροφός της, είπε: «Αυτή είναι μια εξήγηση που δίνουν οι εφημερίδες για να καλύψουν το διεφθαρμένο σύστημα. Τα ρίχνουν στην Καιλή για να αφήσουν τους άλλους να δρουν ελεύθερα. Η Καϊλή πήρε τις τσάντες από ξένα λεφτά. Οι εδώ ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ παίρνουν λεφτά σε τσάντες από εδώ μέσα».

Για τις ΜΚΟ που φέρονται να εμπλέκονται τόνισε: «Στα ιδρύματα δίνουν και τα υπουργεία λεφτά. Αυτοί που τα στήνουν εισπράττουν λεφτά. Είναι τελείως ανεξέλεγκτα. Είναι πολύ εύκολο να φτιάξεις ένα ίδρυμα αν έχεις άκρες, αλλά είναι πολύ δύσκολο να ελεγχθούν».

Για την Κιβωτό του Κόσμου είπε: «Ο Παπά Αντώνης έχει εισπράξει 30 εκατ.. Να βρουν πόσα ξόδεψε. Αν πήρε 30 και ξόδεψε 5 θέλει ξύρισμα».

Για την Καιλή ως άνθρωπο: «Την είχα γνωρίσει σαν στενή συνεργάτιδα του Βενιζέλου. Τα κόμματα θέλουν να θαμπώσουν τον κόσμο, να τους βγάζουν στα κανάλια, εξωραΐζουν την εικόνα τους τα κόμματα έτσι».

Για το κόμμα του: «Η Ενωση Κεντρώων θα κατεβάσει συνδυασμούς σε όλη τη χώρα, παρότι μου κάνουν κάτι ατιμίες τα κανάλια, αλλά θα τα δούμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA