Μενού
  • Α-
  • Α+

Στον τηλεοπτικό σταθμό Action24, εμφανίστηκε το πρωί της Κυριακής (18/12) ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Νότης Μηταράκης, ο οποίος αναφέρθηκε στις μεταναστευτικές ροές, στο σκάνδαλο του Ευρωκοινοβουλίου αλλά και στην περιβόητη υπόθεση με τον χριστουγεννιάτικο στολισμό στο Υπουργείο Μετανάστευσης.

«Να πω ότι η χώρα μας δέχεται ακόμα πιέσεις. Έχουμε φέτος τη δεύτερη χαμηλότερη εικόνα σε ότι αφορά τις ροές την τελευταία δεκαετία. Βλέπω στο Twitter, σχόλια κατά της Κυβέρνησης από την Αντιπολίτευση, αλλά δεν βλέπω κάποιο σχόλιο κατά της Τουρκίας, η οποία είναι ασφαλής χώρα. Όταν φυλάσσεις τα σύνορα, έχεις την μικρότερη δυνατή απώλεια ζώων. Στην κεντρική Μεσόγειο, βλέπουμε όπου έχουν μετακινηθεί οι ΜΚΟ, έχουν αρχίσει και γίνονται μεγαλύτερες απώλειες ζώων. Στην Ελλάδα έχουμε βάλει μια τάξη στις ΜΚΟ. Στο εξωτερικό, ωστόσο, ΜΚΟ βρίσκουν χρήματα από άγνωστες πηγές και συνεχίζουν το έργο τους. Υπάρχουν ΜΚΟ που κάνουν παράνομη διακίνηση μεταναστών. Βλέπουμε δυο τάσεις στην Ευρώπη, η μια ζητάει να ανοίξουν τα σύνορα, ενώ εμείς είμαστε υπέρ της αυστηρή αλλά δίκαιης μετανάστευσης. Είμαστε υπέρ της μετανάστευσης αλλά με κανόνες».

Ο κύριος Μηταράκης, έθεσε για μια ακόμη φορά τον ύποπτο ρόλο ΜΚΟ γύρω από το μεταναστευτικό, τονίζοντας πως υπάρχουν συγκεκριμένες οργανώσεις που κάνουν παράνομη διακίνηση προσφύγων. Παράλληλα, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αναφέρθηκε και στο Qatar Gate, με πρωταγωνίστρια την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Εύα Καϊλή, χαρακτηρίζοντας αξιοθρήνητη την προσπάθεια του προέδρου του κόμματος, Νίκου Ανδρουλάκη, να υποβαθμίσει τον ρόλο της κυρίας Καϊλή ως στέλεχος της παράταξης τα τελευταία 20 χρόνια.