Μενού
dendias
Νίκος Δένδιας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στην Πρίστινα και με στελέχη του ελληνικού αποσπάσματος KFOR είχε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, στη «σκιά» της τεταμένης κατάστασης που επικρατεί στο βόρειο Κόσοβο. Ο ΥΠΕΞ ενημερώθηκε για την κατάσταση που διαμορφώνεται στην περιοχή μετά και την ανακοίνωση για ετοιμότητα του σερβικού στρατού.

Ο Νίκος Δένδιας, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την αποκλιμάκωση της έντασης, μέσω και των συχνών επισκέψεών του στην περιοχή των Δυτικών Βαλκάνιων, βρίσκεται σε τακτική επαφή με τον Ειδικό Απεσταλμένο της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια Miroslav Lajčák, όπως έγινε και την προηγούμενη εβδομάδα πριν την επίσκεψη του ΥΠΕΞ στην Πρίστινα, σημειώνουν διπλωματικές πηγές. Για τον σκοπό αυτό, έχει ορίσει και την πρέσβη, Σοφία Γραμματά, Ειδική Απεσταλμένη για τα Δυτικά Βαλκάνια.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η Ελλάδα αποδίδει πρωταρχική σημασία στην εμπέδωση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και υποστηρίζει τη συνέχιση του Διαλόγου Βελιγραδίου-Πρίστινας τασσόμενη υπέρ μιας αμοιβαίως συμπεφωνημένης επίλυσης των εκκρεμών ζητημάτων, οριστικής και νομικά δεσμευτικής. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA