Μενού
eva-kaili
Εύα Καϊλή | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Έγγραφο με τη μορφή του κατεπείγοντος στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος στον Παναμά απέστειλε ο πρόεδρος της ελληνικής Αρχής Χαράλαμπος Βουρλιώτης ζητώντας να ενημερωθεί για το εάν έχουν μεταφερθεί εμβάσματα ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Κατάρ σε λογαριασμούς που ενδεχομένως έχουν ανοιχθεί στο όνομα της Εύας Καιλή και του συντρόφου της Φραντσέσκο Τζιόρτζι.

Το έγγραφο, σύμφωνα με πληροφορίες, απεστάλη από τον κ. Βουρλιώτη πριν από δύο ημέρες στις Αρχές του Παναμά, στο πλαίσιο των ερευνών για την πρώην αντιπρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου και τον σύντροφό που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο δωροδοκίας «Qatargate».

Αφορμή για την παραπάνω ενέργεια του προέδρου της ελληνικής Αρχής για το ξέπλυμα ήταν ανάρτηση στο διαδίκτυο τραπεζικών εγγράφων με λογαριασμούς της Εύας Καϊλή και μελών της οικογένειας της σε παναμέζικη τράπεζα . Συγκεκριμένα, οι λογαριασμοί φέρονται να είναι στην Τράπεζα Bladex of Panama και να ανήκουν στην Εύα Καϊλή, τον πατέρα της και την μητέρα της Μαρία Ιγνατιάδου. Σε αυτούς εμφανίζονται να υπάρχουν 20 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Εύα Καϊλή, 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς τον Αλέξανδρο Καϊλή και 4 εκατομμύρια ευρώ σε δύο καταθέσεις από το Κατάρ προς την Μαρία Ιγνατιάδου.

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος πάντως συνήγορος της Εύας Καϊλή έχει αμφισβήτησε τη γνησιότητα των επίμαχων τραπεζικών εγγράφων και μάλιστα όπως λέει, αυτός κατέθεσε αίτημα στο κ. Βουρλιώτη ζητώντας του να απευθυνθεί στις αρχές του Παναμά προκειμένου να αποδειχθεί ότι τα όσα δημοσιεύονται είναι αναληθή. Ο κ. Βουρλιώτης στο πλαίσιο της δικαστικής συνεργασίας με τις βελγικές Αρχές, παραμονή της συνεδρίασης του βελγικού δικαστικού συμβουλίου, που θα αποφάσιζε για την παράταση της προσωρινής κράτησης της Εύας Καιλή ενημέρωσε κατόπιν σχετικού αιτήματος του Βέλγου εισαγγελέα για τις μέχρι τώρα ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο ίδιος στη χώρα μας.