Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν έχει τέλος η προκλητικη και πολεμική ρητορική από την πλευρά της Τουρκίας, με τον υπουργό Αμυνας της χώρας, Χουλουσί Ακάρ, να προσθέτει ένα ακόμη επεισόδιο στο τουρκικό «σήριαλ» των τελευταίων ημέρων. Αυτή τη φορά «έβαλε στο μάτι» το Καστελόριζο λέγοντας πως οι υπολογισμοί της Ελλάδας είναι λανθασμένοι, κατηγορώντας παράλληλα τη χώρα μας για ψευδείς κατηγορίες εναντίον της Αγκυρας όπως για επεκτατικότητα και αναθεωρητισμό.

«Αυτά είναι απλώς πράγματα που έχουν προβληθεί για να μπερδέψουν τους ανθρώπους στη διεθνή σκηνή. Η πολιτική της Τουρκίας είναι πολύ ξεκάθαρη. Το λέμε διεθνές δίκαιο, αυτοάμυνα, δικαιώματα των δικών μας Κυπρίων αδελφών. Εξακολουθούν να επιμένουν στο να μην το βλέπουν αυτό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Χουλουσί Ακάρ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, μετέχοντας σε πτήση αεροσκάφους και επιθεωρώντας από αέρος τα στοιχεία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο, μαζί με τον διοικητή της Πολεμικής Αεροπορίας. 

«Διεκδικούν περιοχή θαλάσσιας δικαιοδοσίας 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων στο Καστελόριζο των 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων και στρατιωτικοποιούν τα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών. Συνεχίζουμε τις δραστηριότητές μας και βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση με μεγάλη σοβαρότητα και ευαισθησία απέναντι σε όλα αυτά. Όπως δεν έχουμε επιτρέψει μέχρι τώρα κανένα τετελεσμένο γεγονός, έτσι δεν θα το επιτρέψουμε. Οι λάθος υπολογισμοί θα επιστρέψουν από την Άγκυρα», κατέληξε αναφερόμενος στο Καστελόριζο.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA