Μενού
Akar
Χουλουσί Ακάρ | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Δεν έχουν τέλος οι προκλήσεις από την πλευρά της Τουρκίας και δη από τον υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, που για μία ακόμη ημέρα ασχολείται με την Ελλάδα και συνεχίζει τις προκλήσεις βάζοντας τη χώρα του στη θέση του «θύματος». Με νέα δήλωσή του ο Τούρκος υπουργός, αναφέρει ξεκάθαρα πως η ένταση αυξάνεται από την πλευρά της Ελλάδας που θέλει με αυτόν τον τρόπο «να καλύψει σκάνδαλα» που υπάρχουν στο εσωτερικό της χώρας.

«Υπάρχουν πολλά σκάνδαλα στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή. Υπάρχει το σκάνδαλο των υποκλοπών, το σκάνδαλο των μεταναστών, η διαφθορά» τόνισε σε μήνυμά του στο Twitter και πρόσθεσε: «Υπάρχουν αποτυχίες στην Ανατολική Μεσόγειο, τις οποίες αντιλαμβάνεται και ο ελληνικός λαός. Για να τα καλύψουν όλα αυτά, ελπίζουν να αυξήσουν την ένταση με την Τουρκία».

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το τουρκικό μέσο trt, κατηγόρησε την Ελλάδα ότι είναι αυτή που «προσπαθεί να αποτρέψει και να σαμποτάρει τις διαβουλεύσεις και τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης με την Αγκυρα». «Η Ελλάδα όχι μόνο δεν θέλει να γίνουν αυτές οι συνομιλίες, αλλά προσπαθεί επίσης να τις αποτρέψει και τις σαμποτάρει» είπε ο Χουλουσί Ακάρ κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο TCG Anadolu, το οποίο θα είναι το μεγαλύτερο πολεμικό πλοίο της Τουρκίας.

«Ελληνες πολιτικοί και αξιωματούχοι στοχεύουν να 'κουκουλώσουν' τοπικά προβλήματα αυξάνοντας συνεχώς και συνειδητά τις εντάσεις με την Τουρκία» πρόσθεσε σημείωσε ο Ακάρ, λέγοντας ότι η Άγκυρα είναι «επιφυλακτική». Τόνισε ότι η Αθήνα επιχειρεί να παρουσιάσει τα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ως «θέματα που σχετίζονται με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ και την ΕΕ». «Ολοι πλέον γνωρίζουν τα κόλπα τους (της Ελλάδας). Θεωρούμε και περιμένουμε από όλους να είναι πιο προσεκτικοί σε αυτό» πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA