Μενού
hoyloysi-akar
Χουλουσί Ακάρ | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Μία ημέρα μετά το προκλητικό σκηνικό που στήθηκε στο Φαρμακονήσι, η τουρκική πλευρά συνεχίζει στο ίδιο μονοπάτι, με τον Τούρκο υπουργό Αμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ να δηλώνει Άγκυρα δεν θα αφήσει οποιαδήποτε «παρενόχληση» ή «πρόκληση» από την Αθήνα χωρίς απάντηση. Η Τουρκία δεν έλαβε θετική απάντηση από την Ελλάδα στις προσπάθειές της για διάλογο, είπε ο Χουλουσί Ακάρ, κατά την ομιλία του σε μία εκδήλωση στην τουρκική βόρεια επαρχία Τοκάτ, λέγοντας ότι η Αθήνα δεν βοηθά στην «αποκλιμάκωση των εντάσεων» μεταξύ των δύο χωρών.

«Έχουμε σοβαρά προβλήματα με την Ελλάδα. Εργαζόμαστε πολύ σκληρά για την επίλυσή τους μέσω του διαλόγου. Δεν έχουμε λάβει θετική απάντηση από την Ελλάδα σε καμία από τις πρωτοβουλίες μας. Μόλις χθες παρενόχλησαν και πυροβόλησαν τους ψαράδες μας στο Αιγαίο» σχολίασε σε νέα δήλωσή του ο Ακάρ και συμπληρώσε: Είναι η Ελλάδα που προκαλεί μέρα και νύχτα. Κάνουν ό,τι κάνουν για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους. Δεν αφήνουμε καμία παρενόχληση εναντίον μας αναπάντητη. Παρά τα όσα έχουν κάνει, εμείς λέμε να λύσουμε τα προβλήματα μέσω του διαλόγου».

Ενώ καταλήγοντας ανέφερε: Εμείς λέμε, πριν πέσει το χιόνι στα βουνά, ''συνέλθετε και πατήστε τα πόδια σας στο έδαφος''. Τους έχουμε προειδοποιήσει και συνεχίζουμε να τους προειδοποιούμε. ''Σταματήστε την προκλητική σας συμπεριφορά. Θέλουμε να λύσουμε τα προβλήματα ειρηνικά. Λέμε ας μιλήσουμε''. Δυστυχώς, βλέπουμε προβλήματα από την άλλη πλευρά. ''Το έχετε κάνει αυτό στην ιστορία'', τα αποτελέσματα είναι γνωστά».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA