Μενού
syriza
ΣΥΡΙΖΑ | eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Η περίοδος που ο τέως ήταν αρχηγός του ελληνικού κράτους έχει μείνει στη μνήμη του ελληνικού λαού με τα μελανότερα χρώματα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, με αφορμή το θάνατο του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ. «Σε ανθρώπινο επίπεδο ωστόσο εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του», συμπληρώνεται παράλληλα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τον θάνατο του Κωνσταντίνου Γλίξμπουργκ:

«Το πολιτειακό ζήτημα στη χώρα μας έκλεισε οριστικά με την αμετάκλητη απόφαση των Ελλήνων στο δημοψήφισμα του 1974 και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ έχει κριθεί ήδη από την Ιστορία. Η περίοδος που ο τέως ήταν αρχηγός του ελληνικού κράτους έχει μείνει στη μνήμη του ελληνικού λαού με τα μελανότερα χρώματα. Οι δικές του ευθύνες, δε, ήταν βαριές και ο ρόλος του μοιραίος πυροδοτώντας μια σειρά από πολιτικές εξελίξεις που τραυμάτισαν τη Δημοκρατία και, τελικά, οδήγησαν στη Δικτατορία.  Σε ανθρώπινο επίπεδο ωστόσο εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του».

«Ναι» του Ιερώνυμου για κηδεία στη Μητρόπολη

Υπενθυμίζεται ότι πηγές προσκείμενες στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο ανέφεραν πριν τη συνεδρίαση ότι δεν είχε λόγο η Αρχιεπισκοπή να πει «όχι» στο αίτημα της οικογένειας Γλύξμπουργκ για να τελεστεί η εξόδιος ακολουθία στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, αλλά και ούτε να μην πρωτοστατήσει κι ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Την ίδια ώρα πάντως η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει ότι εφόσον γίνει η λειτουργία εκεί δεν θα μπορεί να τεθεί η σορός σε λαϊκό προσκύνημα, όπως επιθυμούν οι οικείοι του. Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, δεν άπτεται της δικαιοδοσίας του κράτους το πού θα τελεστεί η εξόδιος ακολουθία κι εναπόκειται στην συνεννόηση της οικογένειας Γλύξμπουργκ με την Αρχιεπισκοπή.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA