Μενού
freideriki-karamanlis
Φρειδερίκη, Κωνσταντίνος Καραμανλής | Getty
  • Α-
  • Α+

Για την αυταρχική Φρειδερίκη, τη μητέρα του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ που έφυγε από τη ζωή ενώ νοσηλευόταν σε νοσοκομείο της Αθήνας, έχουν γραφτεί πολλά. Πρόκειται για μία γυναίκα που δεν τα πήγαινε καλά με τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και είχαν ακουστεί ανάμεσά τους βρισιές. Ο Δημήτρης Καμπουράκης μίλησε για τον άγριο καυγά της τότε βασίλισσας με τον Καραμανλή στα ανάκτορα του Τατοΐου, το 1962. 

Η αδερφή του τότε διαδόχου Κωνσταντίνου, Σοφία, παντρεύεται τον διάδοχο του θρόνου της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος. Τότε, σύμφωνα με τον Δημήτρη Καμπουράκη, λέγεται η Φρειδερίκη κάλεσε τον πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Καραμανλή στα ανάκτορα και του ζήτησε ένα θηριώδης ποσό από τον προϋπολογισμό του κράτους για να δοθεί ως προίκα στην Σοφία. Το αίτημα οδήγησε σε έναν άγριο καυγά αφού ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θεωρούσε ακραίο το ποσό. 

Μάλιστα, λέγεται ότι ακούστηκαν τρομερές βρισιές ανάμεσα στον Καραμανλή και τη Φρειδερίκη με τον πρώτο να φεύγει άρον - άρον από το Τατόι. Τότε, ο Κωνσταντίνος έτρεξε να τον προφτάσει και όταν έφτασε μπροστά του παραλίγο να πέσει ξύλο! «Άρχισε να του κάνει καρατιές», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Καμπουράκης.