Μενού
oikonomoy
Γιάννης Οικονόμου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Πόλεμος» ανακοινώσεων έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, με αφορμή δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας που ανέφερε ότι ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, τελούσε υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ όχι για θέματα εθνικής ασφάλειας αλλά «υπόθεση “μαύρου χρήματος”» σχετική με την αγορά κατοικίας. Το δημοσίευμα προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με ανακοίνωσή του εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την υπόθεση, με την κυβέρνηση να απαντά δια στόματος του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Η υπονόμευση των Ενόπλων μας Δυνάμεων από τον ΣΥΡΙΖΑ -με ατεκμηρίωτο και απολύτως αναξιόπιστο υλικό από ρυπαρά δίκτυα- υπερβαίνει κατά πολύ την ανευθυνότητα και τον καιροσκοπισμό, αγγίζοντας πια τα όρια της πρόκλησης σοβαρής ζημιάς στην Πατρίδα. Σε μια συγκυρία μάλιστα ιδιαίτερα κρίσιμη για την εθνική μας ασφάλεια, εξαιτίας εξωτερικών επιβουλών. Αλήθεια, ποια είναι η διαδρομή αυτού του υποτιθέμενου υλικού; 

Θέλουμε να επαναλάβουμε ότι η Κυβέρνηση περιβάλλει με απόλυτη εμπιστοσύνη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων. Κι αυτή την εμπιστοσύνη δεν θα την κλονίσει κανείς. Η Κυβέρνηση είναι εγγυητής της ασφάλειας, της Δημοκρατίας και της ομαλότητας, όπως έχει αποδείξει με την ενίσχυση της αμυντικής μας ικανότητας, την αποτελεσματική διπλωματία, την προσήλωση στο εθνικό συμφέρον και τη θεσμικότητα. Είναι αποφασισμένη, και προπάντων ικανή, να μην επιτρέψει σε κανέναν, έσωθεν ή έξωθεν, να αποδυναμώσει και να πλήξει την Ελλάδα. 

Η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη επιτελεί στο ακέραιο το έργο της, ώστε να απαντηθούν όλα, ανάμεσα στα οποία και με ποιον τρόπο και για ποιους σκοπούς διοχετεύεται συστηματικά, από ρυπαρά δίκτυα, τέτοιο περιεχόμενο προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις. Η Κυβέρνηση εγγυάται ότι δεν θα μείνει καμιά σκιά και δεν θα υπάρξει κανένα περιθώριο βλάβης της Πατρίδας».

Αντίδραση και από το ΓΕΕΘΑ - Υποκινούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους του Κ. Φλώρου

Το δημοσίευμα προκάλεσε «θύελλα αντιδράσεων», με το ΓΕΕΘΑ να δίνει τη δική του απάντηση σχετικά με τις αναφορές που γίνονται στο Πόθεν Έσχες του Κωνσταντίνου Φλώρου. Κάνει λόγο για υποκινούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της υπονόμευσης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, η οποία γίνεται μάλιστα και σε μία κρίσιμη -για τη χώρα- συγκυρία. Υποστηρίζει, παράλληλα, ότι οι «δήθεν ισχυρισμοί» είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός κάθε πραγματικότητας.

«Η επιχειρούμενη υπονόμευση του ηθικού κύρους και της ακεραιότητας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη για την χώρα συγκυρία είναι προδήλως υποκινούμενη και εξυπηρετεί αλλότρια συμφέροντα» τονίζει το ΓΕΕΘΑ.

«Επειδή, η πρωτοφανής στην ελληνική πολιτική ιστορία επίθεση λάσπης επεκτείνεται σε τεχνηέντως κατασκευασμένα αφηγήματα περί δήθεν περιουσίας του ιδίου ή μελών της οικογένειας του, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: η οικονομική κατάσταση του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ περιγράφεται λεπτομερώς -όπως προβλέπεται- στα “Πόθεν Έσχες” πού έχουν κατατεθεί και στα “Ε9” και είναι στη διάθεση των αρμοδίων. Το ίδιο συμβαίνει και με τις δηλώσεις των μελών της οικογένειας του» αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Οι δήθεν ισχυρισμοί είναι απολύτως ψεύτικοι, συκοφαντικοί, αναπόδεικτοι και εκτός πάσης πραγματικότητας. Δεν πρόκειται δε επ’ ουδενί να αλλοιώσουν την σχέση εμπιστοσύνης με την πολιτική ηγεσία και με το ΚΥΣΕΑ. Ο ΑΓΕΕΘΑ επιφυλάσσεται παντός νόμιμου δικαιώματός του και συνεχίζει να ασκεί απρόσκοπτα τα καθήκοντα, που η Πατρίδα τού έχει αναθέσει, πιστός στον όρκο του, στο Σύνταγμα και στους νόμους του κράτους».

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ

Την αφορμή για τις ανακοινώσεις από πλευράς κυβέρνησης και ΓΕΕΘΑ έδωσε η «επίθεση» του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την υπόθεση, όπου και κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να δώσει απαντήσεις για ποιο λόγο παρακολουθούσε, όπως αναφέρεται και στο δημοσίευμα της εφημερίδας, όλη την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας.

«Αντί ο κ. Μητσοτάκης να παριστάνει τον εγγυητή της εθνικής ασφάλειας και να ανακοινώνει την υποψηφιότητά του στον Έβρο, καλό είναι να εξηγήσει στον ελληνικό για ποιο λόγο παρακολουθούσε όλη την ηγεσία των ενόπλων δυνάμενων. Ποιος ο δήθεν εθνικός λόγος που η ΕΥΠ άκουγε τους αρχηγούς ΓΕΕΘΑ και ΓΕΣ, τον Σύμβουλο εθνικής ασφάλειας και τους επικεφαλής των εξοπλιστικών προγραμμάτων; Εκτός και αν όλα είναι ψέματα. 

Αν είναι ψέματα όμως, γιατί τρέμει τον έλεγχο της ΑΔΑΕ στους παρόχους και με θράσος καλεί την Ανεξάρτητη Αρχή να συμμορφωθεί με το νόμο συγκάλυψης που ψήφισε; Ό,τι και να κάνει, η αλήθεια θα βγει στο φως και τότε ο υπονομευτής της δημοκρατίας και της εθνικής ασφάλειας θα πρέπει να αφήσει την υποκρισία και να λογοδοτήσει», σημείωσε στην ανακοίνωσή του το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.​

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.