Στην Αθήνα παραμένουν τα παιδιά του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και το μεσημέρι της Τετάρτης (18/1) γευμάτισαν στην Αθηναϊκή Λέσχη μαζί με τη μητέρα τους Αννα Μαρία και τη θεία τους Σοφία. Εδώ αξίζει να σημειωθεί πως οι στενοί συγγενείς του έκπτωτου μονάρχη, παραμένουν στην Αθήνα, για να παραστούν αύριο, Πέμπτη, στο μνημόσυνο στο Τατόι, για τις εννέα ημέρες από τον θάνατό του.
Στο γεύμα, παρέμειναν για τρεις ώρες η Αννα Μαρία με την αδελφή του εκλιπόντα συζύγου της, βασιλομήτορα της Ισπανίας, Σοφία. Στη συνέχεια περπάτησαν στο κέντρο της Αθήνας. Χαρακτηριστικά είναι τα πλάνα με τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, όπως ο Νικόλαος και ο Φίλιππος, οι οποίοι μαζί με τις συζύγους και τα παιδιά τους έκαναν βόλτα στο κέντρο της Αθήνας. Μάλιστα, την περισσότερη ώρα φαίνεται πως κυκλοφορούν χωρίς προσωπική ασφάλεια.
Στην Πανεπιστημίου περπάτησαν ο Παύλος με τη σύζυγό του Μαρί Σαντάλ και την κόρη τους Μαρία Ολυμπία. Μάλιστα επισκέφθηκαν φαρμακείο στο κέντρο της πόλης. Επίσης, το πρωί ο Νικόλαος και η σύζυγος του Τατιάνα Μπλάτνικ πήγαν μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και περπάτησαν στην Πανεπιστημίου.
Την Πέμπτη το μνημόσυνο
Το μεσημέρι της Πέμπτης η οικογένεια του τέως βασιλιά, θα μεταβεί στο Τατόι όπου θα τελεστεί μνημόσυνο για τις εννέα ημέρες από τον θάνατό του. Στο μνήμα του τελευταίου μονάρχη ξεχωρίζει το στεφάνι της Άννας Μαρίας, της γυναίκας που έμεινε πλάι του για 60 χρόνια. Τα λουλούδια μιγκέ που κόσμησαν το στεφάνι στην κηδεία της Τρίτης, τα συναντάμε ξανά σε μία ανθοδέσμη το 1964. Στον γάμο της, με τον 24χρονο τότε διάδοχο Κωνσταντίνο.
Δύο ημέρες μετά την κηδεία του Κωνσταντίνου ανάμεσα στο μνήμα των γονιών του, του Παύλου και της Φρειδερίκης, και το σημείο ταφής, ο χώρος παραμένει γεμάτος με στεφάνια που άφησαν οι επίσημοι προσκεκλημένοι.
Την ίδια ώρα, τα έργα στο Τατόι συνεχίζονται, με δεκάδες κορμούς να απομακρύνονται μετά την καταστροφική φωτιά του 2021. Μόλις ολοκληρωθούν οι υλοτομικές εργασίες θα δοθεί βάρος στην αποκατάσταση των υπόλοιπων χώρων του κτήματος.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.