Μενού
oikonomoy
Γιάννης Οικονόμου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για τη μαρτυρία αναφορικά με την υπόθεση της «νεκρής Μαρίας» στον Εβρο τοποθετήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, καλώντας τον Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει συγγνώμη «που έσπευσε να υιοθετήσει και να αναπαράγει τα ψέματα όσων σκηνοθέτησαν το περιστατικό». Πρόκειται για μία υπόθεση που σύμφωνα με Σύρο πρόσφυγα που βρισκόταν στη νησίδα, ήταν σκηνοθετημένη από διακινητή ο οποίος τους είπε να μακιγιάρουν το παιδί για να φανεί νεκρό.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής: «Ο κ. Τσίπρας, από το βήμα της ΔΕΘ στις 18 Σεπτεμβρίου 2021, δήλωνε με ύφος κήνσορα: “Σε αυτή τη νησίδα διεξήχθη ένα δράμα 38 ατόμων, το οποίο οδήγησε και στο θάνατο ενός κοριτσιού 7 ετών. Θέλετε, λοιπόν, να ζητήσουμε συγγνώμη, για ποιο λόγο”; Άραγε, σήμερα, μετά τις αποκαλύψεις της “Καθημερινής της Κυριακής”, αισθάνεται μετανιωμένος, που έλεγε ψέματα στον ελληνικό λαό; Αισθάνεται ντροπή, που διέσυρε διεθνώς την πατρίδα του -δίνοντας μάλιστα όπλα στους εχθρούς της- για να ικανοποιήσει το προσωπικό του μένος εναντίον του πρωθυπουργού; Αισθάνεται συντριβή, που έσπευσε να υιοθετήσει και να αναπαράγει τα ψέματα όσων σκηνοθέτησαν το περιστατικό με δόλιες προθέσεις; Ο κ. Τσίπρας, έστω και τέσσερεις μήνες μετά, επιβάλλεται, συναισθανόμενος το μέγεθος της  αδικίας που διέπραξε, να ζητήσει τη συγγνώμη που οφείλει εδώ και καιρό».

«Της έβαλε μέικ απ και τη φωτογράφισε»

η Καθημερινή της Κυριακής φιλοξενεί μία μαρτυρία που ρίχνει φως στην υπόθεση του «θανάτου» του πεντάχρονου κοριτσιού.  Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα και τον δημοσιογράφο Γιάννη Σουλιώτη, η ιστορία ξεκίνησε από έναν από τους πρόσφυγες που άνηκε στην ομάδα των 38 εγκλωβισμένων, συγκεκριμένα από μία γυναίκα, η οποία βρισκόταν σε ανοιχτή γραμμή με τον διακινητή. Αυτή ήταν και η μόνη που μπορούσε να επικοινωνήσει, καθώς είχε μπαταρία στο κινητό της μέσω του power bank.

Οι πρόσφυγες, σε συνεργασία με τον διακινητή που καθοδηγούσε, αποφάσισαν να σκηνοθετήσουν τον θάνατο της μικρής Μαρίας προκειμένου να τραβήξουν την προσοχή των Αρχών. Τοποθέτησαν το κοριτσάκι στο έδαφος, του έβαλαν μέικ απ στα χέρια, τα πόδια, ενώ τοποθέτησαν και υπολείμματα τροφής στο στόμα για να φαίνεται αληθοφανές το σενάριο με το τσίμπημα σκορπιού! Εν συνεχεία, η γυναίκα φωτογράφισε το παιδί κι έστειλε τις φωτογραφίες μέσω του κινητού της πιθανότατα στον διακινητή, ενώ τις ανέβασε και στα social media.