Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης, προστατευόμενος μάρτυρας στην υπόθεση Novartis με την ονομασία «Μάξιμος Σαράφης», στο πλαίσιο μεγάλης επιχείρησης του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης. Μαζί με τον Φιλίστορα Δεστεμπασίδη φέρονται να έχουν συλληφθεί ακόμα δύο άτομα.

Η σχετική ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ αναφέρει: «Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε επιχειρηματίες με το πρόσχημα της ευνοϊκής δανειοδότησης εγχώριων επιχειρήσεων. Θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Ποιος είναι ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης

Ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης υπήρξε υψηλόβαθμο στέλεχος και συγκεκριμένα διευθυντής επικοινωνίας της Novartis. Έχει σπουδάσει φαρμακοποιός. Σύμφωνα με το βιογραφικό του, έχει 18ετή εμπειρία στον φαρμακευτικό τομέα και 10 χρόνια εμπειρίας στον τομέα των επικοινωνιών και της μέσων επικοινωνίας. Ο ίδιος έχει αρνηθεί σε παλαιότερη δήλωσή του ότι είναι ο «Μάξιμος Σαράφης». «Δεν ονομάζομαι ούτε Αικατερίνη Κελέση, ούτε Μάξιμος Σαράφης. Το ονοματεπώνυμό μου είναι Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης. Προς όλους εκείνους που με δόλο και κακοβουλία με στοχοποιούν δηλώνω πως ΟΥΤΕ ΦΟΒΑΜΑΙ-ΟΥΤΕ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΙ!». Παράλληλα, ο Φιλίστωρ Δεστεμπασίδης είχε καταφερθεί και ενάντια στον Άδωνι Γεωργιάδη, κατηγορώντας τον για στοχοποίηση.