Μενού
kalogritsas
Χρήστος Καλογρίτσας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την πρόθεση του Χρήστου Καλογρίτσα να μην προσέλθει τελικώς να απολογηθεί στο Ειδικό Δικαστήριο όπου δικάζεται μαζί με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά, ανακοίνωσαν στο δικαστήριο οι συνήγοροί του. Σύμφωνα με γραπτή δήλωση του επιχειρηματία που ανέγνωσαν οι δικηγόροι του: «Από την πρώτη μέρα της έναρξης της διαδικασίας σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα είχα δηλώσει ότι θα «είμαι παρών στο Δικαστήριο Σας για να πω την αλήθεια. Η αλήθεια θα περάσει από το Δικαστήριό Σας» είχα πει. «Η αλήθεια και μόνο η αλήθεια». 

Από αυτή τη θέση είμαι αμετακίνητος. Και με αυτή τη θέση πορεύτηκα εγώ και οι συνήγοροι μου έως σήμερα ενώπιόν σας. Είναι απόφαση ακριβής τιμής για μένα. Στη διάθεση του σεβαστού Σας Δικαστηρίου υπάρχουν οι μαρτυρίες, υπάρχουν τα έγγραφα,  υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην ανάκριση, υπάρχουν όλα όσα έχω πει στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Πάνω απ’ όλα υπάρχουν τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά, των οποίων την ύπαρξη κανένα επικοινωνιακό τερτίπι δεν είναι ικανό να αμφισβητήσει. Χθες αλλά και σήμερα δια των συνηγόρων μου σας ζήτησα να εξετάσετε οι ίδιοι το κινητό μου τηλέφωνο. Για να διαπιστώσετε ιδιοις όμμασι ορισμένα από τα πραγματικά περιστατικά. Τι άλλο μου μένει; Τίποτε έως αυτή τη στιγμή. Γιατί, "όλα περνούν, μόνο η αλήθεια μένει"». 

Υπενθυμίζεται ότι και ο κ. Παππάς έχει κάνει γνωστό στο δικαστήριο μέσω των συνηγόρων του πως δεν θα προσέλθει να απολογηθεί. Προηγουμένως, το δικαστήριο ακολουθώντας και την εισαγγελική πρόταση, απέρριψε τις ενστάσεις των συνηγόρων του Νίκου Παππά, περί παραβίασης του απορρήτου των επικοινωνιών και πλαστότητας των εγγράφων των SMS μεταξύ των δυο πλευρών.