Μενού
adonis-georgiadis
Αδωνις Γεωργιάδης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Ξέφυγε» η κατάσταση στη Βουλή το απόγευμα της Τετάρτης (25/1) με βαρείς χαρακτηρισμούς να ανταλλάσσουν Αδωνις Γεωργιάδης και Παύλος Πολάκης, με αφορμή την πρόταση μομφής που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να απαντήσει στις πρωτύτερες αναφορές του υπουργού Ανάπτυξης περί ενός περιστατικού που, σύμφωνα με τον Αδωνι Γεωργιάδη, ο Χρήστος Καλογρίτσας φώναζε στον Παύλο Πολάκη πως είναι βουλευτής με τα λεφτά του και του είχε πει «βγάλε τον σκασμό».

Στη συγκεκριμένη κατηγορία έσπευσε να απαντήσει ο Παύλος Πολάκης μόλις βρέθηκε εντός της Ολομέλειας της Βουλής, αποκαλώντας «ψεύτη» τον υπουργό της κυβέρνησης και εξιστόρησε πως εκτυλίχθηκε το περιστατικό, σύμφωνα με τον ίδιο: «Οταν είπε ο Καλογρίτσας αυτό το πράγμα, του απάντησα "εμένα κανείς δεν μου κάνει κουμάντο" και μετά άρχισε τις λιποθυμίες και τα χάπια και τον μαζεύαμε..».

Ο... παράδοξος αυτός διάλογος όμως είχε και συνέχεια καθώς έσπευσε να πάρει τον λόγο ο Αδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος και ανέφερε απευθυνόμενος στον Παύλο Πολάκη: «Σε ένα κόμικ, τον Λούκι Λουκ, υπήρχε ένας σκύλος ο Ραν Ταν Πλαν που του πάταγαν το πόδι στο πρώτο καρέ και σφάδαζε μετά από 30 καρέ. Ο μεγάλος λεβέντης των Σφακίων λοιπόν, ο Παύλος Πολάκης έτσι θα έπρεπε να ονομάζεται, Ραν Ταν Πλαν. Καταθέτω στα πρακτικά δημοσίευμα εφημερίδας όπου παρατίθεται όλος ο διάλογος που είχε ο Πολάκης με τον Καλογρίτσα.

Ερωτώ κ. Ραν Ταν Πλαν, συγγνώμη κύριε Πολάκη. Έρχεσαι τώρα μετά από ένα χρόνο και πουλάς μαγκιά εσύ σε μένα; Αυτός που κατέθεσε ότι μου έδωσε ο Φρουζής 2 εκατομμύρια είναι σήμερα στην μπουζού. Σε αυτόν τον απατεώνα αναφέρεσαι. Κανένας δεν σε έχει ορίσει εισαγγελέα και δικαστή, άρα τις μαγκιές σου να τις κάνεις στον Καλογρίτσα, να του κάνεις μήνυση που σου είπε "βγάλε τον σκασμό και τον έβγαλες", Ραν ταν Πλαν».

Ακολούθησε για ακόμη μία φορά σήμερα, μεγάλη αναστάτωση στη Βουλή, με τη βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου να ζητά να πάρει τον λόγο και να καταγγέλλει τους «καφενειακούς διαλόγους» που ακούστηκαν στη Βουλή. «Λυπάμαι και ντρέπομαι για το επίπεδο σε μια κορυφαία διαδικασία με αυτούς τους καφενειακούς διαλόγους. Μας θλίβει και μας κάνει να ντρεπόμαστε, δεν μπορείτε να το επιτρέπετε αυτό κύριε Πρόεδρε».