Μενού
kretsos
Λευτέρης Κρέτσος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Να αθωωθούν ο πρώην γενικός γραμματέας ενημέρωσης και επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος, ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας, γιος του Χρήστου Καλογρίτσα και τα πέντε μέλη της επιτροπής αξιολόγησης του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες πρότεινε στο ΣΤ´ Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας η Εισαγγελέας της έδρας

«Η επιτροπή δε βεβαίωσε συγκεκριμένο ψευδές πραγματικό περιστατικό. Έκρινε με συγκεκριμένα μέσα που είχε στη διάθεση της, τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Είχε καθοδήγηση από τη Grant Thornton. Είχε διασφάλιση πως εάν δεν καταβληθεί η πρώτη δόση θα κηρυχθεί έκπτωτη η εταιρεία όπως και έγινε. Δεν συντρέχει δόλος των κατηγορουμένων. Δεν αποδείχθηκε ότι υπήρχε εκ μέρους τους γνώση βεβαίωσης ψευδών πραγματικών περιστατικών» είπε η εισαγγελέας.

Απολογούμενοι, ο Λευτέρης Κρέτσος και τα πέντε μέλη της επιτροπής, αρνήθηκαν την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης που τους αποδίδεται. Στο δικαστήριο δεν προσήλθε να απολογηθεί ο έκτος κατηγορούμενος, ο Ιωάννης-Βλαδίμηρος Καλογρίτσας ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τους δικηγόρους του και του αποδίδεται ηθική αυτουργία στη ψευδή βεβαίωση.