Μενού
kikilias
Βασίλης Κικίλιας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ως μία «κίνηση τακτικισμού και εντυπωσιασμού» χαρακτήρισε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις παρακολουθήσεις, και καταψηφίστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ΣΚΑΪ το πρωί του Σαββάτου (28/1), ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε: «Δύο μήνες πριν από τις εκλογές, είναι προφανές ότι αυτή η ιστορία, όπως παρουσιάστηκε στη Βουλή, είναι κίνηση τακτικισμού και εντυπωσιασμού. Θα ήθελα να δω τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της και να βρίσκεται άκρη σε αυτήν την ιστορία των υποκλοπών, που θολώνει τα νερά, στέλνει αμφίσημα μηνύματα και μπλέκει τον κόσμο. Πρέπει να αφήσουμε τη δικαστική εξουσία να κάνει τη δουλειά της».

Ακόμα, ο ίδιος πρόσθεσε: «Γίνεται για συγκεκριμένο λόγο προεκλογικά, δεν λύνονται με αυτόν τον τρόπο τα θέματα αυτά. Κανείς δεν μπορεί να υποκαταστήσει την ελληνική Δικαιοσύνη. Οι κύριοι μιλάνε τώρα για στοιχεία σε ό,τι αφορά στις υποκλοπές. Ο πρωθυπουργός, έξι μήνες πριν, πήρε μέτρα, έκανε κινήσεις, αποδέχθηκε τα όποια λάθη και προχώρησε σε νομοθετικές πρωτοβουλίες και άνοιξε τον δρόμο για τη Δικαιοσύνη. Άρα, να δούμε τι θα πει η Δικαιοσύνη όταν ολοκληρωθεί η έρευνα και να το σεβαστούμε όλοι».

Τι είπε για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους»

Ο Βασίλης Κικίλιας δήλωσε, επίσης, ότι η κλήρωση για άλλα 125.000 vouchers των 150-300 ευρώ για το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» θα γίνει τη Δευτέρα (30/1). Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, «το τελευταίο εξάμηνο έχουν στηριχθεί με το πρόγραμμα αυτό πάνω από 400 χιλιάδες δικαιούχοι». Κατόπιν, ο Βασίλης Κικίλιας έκανε γνωστό ότι με διάταξη που έφερε στη Βουλή το Υπουργείο Τουρισμού, το πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» θα συνεχιστεί μέχρι το 2024.