Μενού
papaggelopoulos
Απολογία Παπαγγελόπουλου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για πολιτική δίωξη σε βάρος του έκανε λόγο, κατά τη διάρκεια της απολογίας του ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε πως παρενέβη στο έργο εισαγγελικών λειτουργών, που χειρίζονταν σημαντικές υποθέσεις, σημειώνοντας πως όσα αναφέρονται σε βάρος του είναι «ασύστολα, ξεδιάντροπα και παρανοϊκά ψεύδη».

«Πέντε χρόνια έχω ζήσει τα πάνδεινα εγω και η οικογένεια μου. Πρόκειται για μία άθλια σκευωρία σε βαρος μου και σε βάρος άλλων εισαγγελέων. Ένα πανίσχυρο σύστημα, προσπάθησε να με εξοντώσει», είπε ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος απολογούμενος ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.  Εξέφρασε μάλιστα το φόβο του ότι την ίδια τύχη με την δική του μπορεί να έχουν ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος και της ΑΠΔΠΧ Κωνσταντίνος Μενουδάκος που ερευνούν τις υποκλοπές.

«Εύχομαι να διαψευστώ αλλά φοβάμαι ότι την τύχη μου θα έχει ο κ. Ράμμος και ο κ. Μενουδάκος που κάνουν το καθήκον τους. Σπιλώνουν συνειδήσεις ξεδιάντροπα. Το μόνο που τους νοιάζει είναι η συγκάλυψη των μεγάλων σκανδάλων».  Ο κ. Παπαγγελόπουλος χαρακτήρισε τη δίκη του «πολιτική» υποστηρίζοντας πως «μετά από 30 και πλέον συνεδριάσεις θεωρώ ότι το κατηγορητήριο εις βαρος μου έχει καταπέσει…Όλες οι καταθεσεις οπου κι αν της έδωσαν είναι ψευδέστατες και κατασκευασμένες εκ των υστέρων. Παρακρατικές ενέργειες τελέστηκαν σε βάρος μου…Κατέστρεψαν τη ζωή μου και τη ζωή της οικογενειας μου….Οποια απόφαση και να πάρετε εγώ θα είμαι ο νικητής. Ο εισαγγελεας που συγκρούστηκε με την διαπλοκή.»
«Δεν επιδίωξα παρεμβάσεις στο έργο συναδέλφων μου»

Υποστήριξε δε πως «Δεν δέχθηκα ποτέ παρεμβάσεις στη ζωή μου και δεν επιδίωξα παρεμβάσεις στο έργο συναδέλφων μου», αρνούμενος τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Στο δικαστήριο « μύρισαν» και εκλογές καθώς η πρόεδρος Βασιλική Ηλιοπούλου  ζήτησε η δίκη να προχωρήσει με πιο γοργούς ρυθμούς. «Πιεζόμαστε», είπε κάτι που δημιούργησε την αντίδραση των συνηγόρων υπεράσπισης του κ. Παπαγγελόπουλου. Όπως διευκρίνησε όμως η κυρία  Ηλιοπούλου η ανησυχία της για το χρόνο   οφείλεται στην επικείμενη διάλυση  της Βουλής   εν όψει των εθνικών εκλογών κάτι που θα σημάνει και την διακοπή των συνεδριάσεων του δικαστηρίου όσο διαρκεί η προεκλογική περίοδος.