Μενού
takis-theodorikakos
Τάκης Θεοδωρικάκος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε αυτή την κάθαρση παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες», σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, με αφορμή τις αποκαλύψεις για τους επίορκους της ΕΛ.ΑΣ που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Μάλιστα, ο κ. Θεοδωρικάκος άφησε αιχμές για τον πρώην διοικητή της υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου, επισημαίνοντας ότι «δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση προς τον υπουργό για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν και διάφορες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς».

Αναλυτικά η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Η κάθαρση στην Αστυνομία για μας είναι προτεραιότητα στην πράξη. Όπως αποδείξαμε και στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών με αιχμή την υπηρεσία Εσωτερικού Ελέγχου, της οποίας ο διοικητής δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση προς τον υπουργό για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν και διάφορες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς.

Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε αυτή την κάθαρση παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες. Επιτρέψτε μου, επίσης, να υπενθυμίσω στην αξιωματική αντιπολίτευση ότι στα χρόνια που κυβέρνησε τη χώρα έμειναν 183 δολοφονίες πολιτών ανεξιχνίαστες. Παραμένουν άγνωστοι οι δράστες, αποτελώντας ένα ανοιχτό τραύμα δικαιοσύνης και δημοκρατίας. Είναι ευθύνη μας να συνεχίσουμε να κάνουμε τα πάντα για να το αντιμετωπίσουμε».