Μενού
karatzaferis
Γιώργος Καρατζαφέρης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ ήταν σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού (ΛΑ.Ο.Σ), Γιώργος Καρατζαφέρης, όπου αναφέρθηκε σε μερικά από τα πιο κρίσιμα πολιτικά γεγονότα, όπως είναι και οι ερχόμενες εκλογές στη χώρα μας. Ο κ. Καρατζαφέρης, μάλιστα, προχώρησε και σε μία πρώτη πρόβλεψη για τον νικητή των εκλογών, για τις οποίες έχρισε ως νικητή τους τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Πρωθυπουργός το καλοκαίρι θα είναι ο Μητσοτάκης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ.

Σε ερώτηση που του έγινε αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κυβερνήσει αυτοδύναμα ή θα χρειαστεί να προβεί σε κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Καρατζαφέρης εξαπέλυσε επίθεση στην εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπη Τσαπανίδου, και στις αναφορές που έκανε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεργαστεί με τη Νέα Δημοκρατία καθώς εκβιάζεται. «Βλέπω αυτό το αισχρό που γίνεται. Ότι εκβιάζεται ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ώριμη δημοσιογραφικά, αλλά ανώριμα πολιτικά η κ. Τσαπανίδου», σημείωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, συμπληρώνοντας: «Δεν βλέπω καθόλου πιθανό να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας προοδευτικού μετώπου υπό το ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ, το ΜέΡΑ 25 και το ΚΚΕ».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο πιο άρτιος πρωθυπουργός του αιώνα που διανύουμε»

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του, ο κ. Καρατζαφέρης εξήρε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο άρτιο πρωθυπουργό του αιώνα που διανύουμε. «Ο Μητσοτάκης ξέφυγε πολύ ψηλά, ανέβηκε πολύ ψηλά όχι μόνο εσωτερικά, πώς του φέρεται ο Μπάιντεν, στην Ευρώπη μαζεύονται όλοι οι πολιτικοί για μία χειραψία, που σημαίνει ότι είναι ψηλά. Εγώ τον θεωρώ ως τον πιο άρτιο πρωθυπουργό, τουλάχιστον, τον αιώνα που διανύουμε», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καρατζαφέρης. Συμπλήρωσε πως σε σχέση με τους υπόλοιπους πρωθυπουργούς της χώρας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι η πιο ισχυρή προσωπικότητα. «Τι το κακό έχει αυτό; Ότι και έξω και μέσα, θέλουν να τον κοντύνουν, να ελέγχεται γιατί δεν ελέγχεται. Τώρα έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια, όχι να μην εκλεγεί, θα εκλεγεί ούτως ή άλλως, αλλά να τον κοντύνουν».

«Ο Βελόπουλος ήταν φανατικός ΠΑΣΟΚτζης»

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στα στελέχη που είχαν περάσει από το κόμμα του, όπως τον Κυριάκο Βελόπουλο, τον τωρινό πρόεδρο του κόμματος «Ελληνική Λύση». «Σε αυτή τη φάση που έχουμε Ουκρανικό, Τουρκία - Αιγαίο, ενεργειακό, έχουμε όλα αυτά τα πράγματα, ποιον πρωθυπουργό θα διαλέξουμε;», τόνισε ο πρώην πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. σχετικά με τους υποψήφιους για τις εκλογές. Σε ό,τι αφορά στον Κυριάκο Βελόπουλο, είπε: «Τον κ. Βελόπουλο τον πήρα από το ΠΑΣΟΚ το 1996, θυμάμαι μου έλεγαν να τον φέρω στον Έβερτ, αλλά ήταν φανατικός ΠΑΣΟΚτζης αλλά δε μπορούσα να τον φέρω.