Μενού
theodorikakos
Τάκης Θεοδωρικάκος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Δεν έχει τέλος το «τσουνάμι» των αποκαλύψεων για όσα συνέβαιναν στο μέγαρο της λεωφόρου Κατεχάκη την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση παρέχει στήριξη στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του υπουργού. 

Ωστόσο τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά. Τόσο για την υπόθεση των διασυνδέσεων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ με άτομα του ποινικού δικαίου όσο και για την καταγγελία αξιωματικού ότι του ζητήθηκε επιτακτικά να «εξαφανίσει» τη σύλληψη του γιου του υπουργού και άλλων τριών ατόμων για κατοχή ναρκωτικών. Το Mega έφερε στη δημοσιότητα φωτογραφία ντοκουμέντο με τις κατασχεθείσες ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ σε πλατεία στο Μαρούσι.  

Η φωτογραφία είχε σταλεί στο κινητό τηλέφωνο του αξιωματικού από τους αστυνομικούς που έκαναν τον έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ο επόπτης της ομάδας ΔΙΑΣ φαίνεται να είναι αυτός που έστειλε τέσσερις φωτογραφίες με τα ναρκωτικά αλλά και φωτογραφίες όπου φαίνονται τα ονόματα των εμπλεκομένων. Αίσθηση προκάλεσε επίσης η αποκάλυψη ότι το πρόσωπο που πήγε στην υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων με σκοπό να αποσπάσει τον φάκελο της υπόθεσης ήταν ο υπεύθυνος ασφαλείας του κ. Θεοδωρικάκου, ένας αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας και, πήγε με αφορμή πως συνοδεύει τον διάδοχο του απερχόμενου διοικητή της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων.

Επίσης ο Ταξίαρχος της ΕΛ.ΑΣ κατήγγειλε ότι με παρέμβαση του Τάκη Θεοδωρικάκου οι νεαροί αφέθηκαν ελεύθεροι και έφυγαν από το σημείο χωρίς να οδηγηθούν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα.  «O γιος του υπουργού Θεοδωρικάκου ζήτησε από τους παρευρισκόμενους αστυνομικούς να μιλήσει με τον υπασπιστή του πατέρα του στο Υπουργείο. Μετά από αυτό, δέχθηκα εκ νέου τηλέφωνο από τον Αρχηγό, ο οποίος μου επανέλαβε με τον ίδιο επιθετικό τρόπο, την απαίτησή του να μην σχηματισθεί δικογραφία, να μην προσαχθούν και να αφεθούν ελεύθεροι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αξιωματικός. Επιπλέον υποστήριξε ότι του ζητήθηκε από τον τότε Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη, να καταστρέψουν τις ναρκωτικές ουσίες οι ειδικοί φρουροί ενώ δηλώνει πως καθημερινά ζει σε καθεστώς φόβου καθώς δέχεται απειλές από αγνώστους.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «απάντησε» μέσω ανακοίνωσης:  «Με εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, και οι δύο υποθέσεις έχουν σταλεί στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας για ταχύτατη και ενδελεχή έρευνα και τα πορίσματά τους θα σταλούν στην ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη». Επίσης ο υπουργός δήλωσε μεταξύ άλλων ότι: «Η κάθαρση στην αστυνομία, για μας είναι προτεραιότητά στην πράξη. Όπως αποδείξαμε και στις πρόσφατες κρίσεις των αξιωματικών, με αιχμή την υπηρεσία εσωτερικού ελέγχου, της οποίας ο Διοικητής  δεν παρείχε ούτε καν τη στοιχειώδη ενημέρωση στον ίδιο τον υπουργό, για πολύ σοβαρές ποινικές υποθέσεις, που είχαν σταλεί σε αυτόν και αφορούσαν και ενδεχόμενες συναλλαγές κακοποιών με αστυνομικούς. Είναι αμετάκλητη απόφασή μας να συνεχίσουμε αυτή την κάθαρση, παρά τις μεθοδεύσεις εναντίον μας και τις σκευωρίες.»

Την ίδια στιγμή επικρατεί αναστάτωση στους «κύκλους» της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και μάλιστα πληροφορίες αναφέρουν πως η νέα διοίκηση της υπηρεσίας επιχειρεί να εξωθήσει σε αποχώρηση στελέχη που υπηρετούν εκεί.