Μενού
phantom
Μαχητικό Phantom | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το τραγικό γεγονός με την συντριβή του F-4 Phantom στην Ανδραβίδα που οδήγησε στον θάνατο έναν 29χρονο αξιωματικό ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη του, έχει γίνει σημαία προπαγάνδας στην Τουρκία. Σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας δεν έδειξε κάνεναν σεβασμό στον νεκρό υποσμηναγό θέλοντας με αφορμή αυτό το γεγονός να «επιτεθεί» στις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις αλλά και τον Α/ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, προσωπικά.

Την ώρα που η Πολεμική Αεροπορία και το σύνολο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων θρηνεί ενώ έχει να αντιμετωπίσει τις αδιάκοπες παραβιάσεις των τουρκικών αεροσκαφών, το δίκτυο Haber Global μέσω της παρουσίασης του ρεπορτάζ για τη μοιραία πτήση, επιλέγει να κάνει άθλια επίθεση. Αρχικά παρουσιάστηκαν δηλώσεις του στρατηγού Φλώρου που έλεγε «Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να χαθεί ούτε ένας κόκκος άμμου, ούτε μια ίντσα θάλασσας από την επικράτειά μας. Έχουμε την υπεροχή στον αέρα και στη θάλασσα».

Αμέσως μετά, η παρουσιάστρια πέρασε στην είδηση της συντριβής του μαχητικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας ενώ γυρίζοντας από το ρεπορτάζ σχολίασε «Αυτή είναι η κατάσταση τελευταία στην Ελλάδα η οποία λέει είμαστε ανώτεροι στον αέρα και στη θάλασσα, είμαστε έτοιμοι, αν έρθουν θα δουν», όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του OPEN, στην Κωνσταντινούπολη.

«Απιστος σύμμαχος η Τουρκία - Δεν πρόκειται να δοθούν F-16»

Την ίδια στιγμή, στο στόχαστρο του γερουσιαστή Κρις Βαν Χόλεν βρέθηκε η Τουρκία, την οποία παρουσίασε ως έναν «άπιστο σύμμαχο» που δεν αξίζει να ανταμειφθεί με την αναβάθμιση και την πώληση νέων F-16. Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο «National Press Club» στην Ουάσιγκτον, ο Δημοκρατικός γερουσιαστής τόνισε ότι δεν υπάρχει «κανένα σενάριο» όπου θα επιτρέψει την πώληση των F-16 στην Τουρκία χωρίς να έχει προηγουμένως επικυρωθεί η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. «Δεν πρόκειται να δοθούν F-16 στην Τουρκία εάν δεν δεχτεί τη Σουηδία και τη Φινλανδία... Εάν η κυβέρνηση έστελνε τώρα μια επίσημη ειδοποίηση (στο Κογκρέσο για την πώληση των F-16), τότε ναι, θα είχε κατατεθεί ένα ψήφισμα για την απόρριψη (της αμυντικής σύμβασης)», εξήγησε ο κ. Βαν Χόλεν.

Παράλληλα, ο γερουσιαστής υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ πρέπει να εξετάσουν με την ΕΕ την από κοινού επιβολή νέων κυρώσεων στην Τουρκία. Όπως εξήγησε, τέτοιες κυρώσεις μπορούν να μπουν στο τραπέζι αν η Τουρκία συνεχίζει να εμποδίζει την ένταξη της Σουηδίας και της Φιλανδίας στο ΝΑΤΟ ή αν πραγματοποιήσει μια νέα εισβολή εναντίον των κουρδικών δυνάμεων στη Συρία, οι οποίες εξακολουθούν να παίζουν ένα σημαντικό ρόλο στον αγώνα για την τελική και οριστική εξάλειψη της τρομοκρατίας στην περιοχή.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA