Μενού
takis-theodorikakos
Τάκης Θεοδωρικάκος | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέα στοιχεία υποστηρίζει πως έχει το MEGA και ο δημοσιογράφος, Βασίλης Λαμπρόπουλος, για την καταγγελία περί συγκάλυψης υπόθεσης ναρκωτικών που φέρεται να εμπλέκεται ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου. Σύμφωνα με το MEGA, στην περιοχή όπου γινόταν ο έλεγχος κλήθηκε και πέμπτος αστυνομικός ο οποίος ήταν ο επόπτης και αυτός φέρεται να είναι το άτομο που έστειλε τις φωτογραφίες με τα ναρκωτικά. Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε το MEGA φέρεται να έχουν τραβηχτεί από κινητό και φαίνεται ποιος το στέλνει, τι ώρα, σε ποιον και από ποιο σημείο. Τα μηνύματα που έστειλε ο επόπτης στις 21 Νοέμβριου το 2021 δείχνουν τα ναρκωτικά αλλά και φωτογραφίες από τους τέσσερις νεαρούς.

epoptis

Την ίδια στιγμή, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR, αποκάλυψε τι είπαν οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ που έκαναν τον έλεγχο στους ανώτερους αξιωματικούς τους: «Πράγματι εκείνη την ημέρα κάναμε τον έλεγχο στο συγκεκριμένο σημείο του Αμαρουσίου. Είδαμε τους νεαρούς και αποφασίσαμε να τους ελέγξουμε όπως συνηθίζουμε στις περιπολίες μας. Κατά την διάρκεια του ελέγχου τους ζητήσαμε να βγάλουν από τις τσέπες τους ό,τι είχαν. Είχαν ακατέργαστο καπνό, στριφτήρια για καπνό και συσκευασίες με χαρτάκια. Δεν εντοπίσαμε τίποτα άξιο λόγου ή παράνομο. Από την αρχή καταλάβαμε ότι πρόκειται για τον γιο του κυρίου υπουργού, ενώ μας το ανέφερε και ο ίδιος. Ενημερώσαμε τον επόπτη της βάρδιας μας, ο οποίος ήρθε στο σημείο. Στη συνέχεια τους αφήσαμε και φύγαμε. Κανείς άλλος δεν επικοινώνησε μαζί μας κατά την διάρκεια του ελέγχου».

Έτσι, σύμφωνα με το έγγραφο που φέρνει στο φως το STAR, ο υπαρχηγός του Σώματος πρότεινε να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο καθώς δεν προέκυψε πειθαρχική ευθύνη.

eggrafo

Τι έδειξε η εσωτερική έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Νωρίτερα, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της έρευνας που διεξήχθη στην ΕΛ.ΑΣ. μετά τα δημοσιεύματα για απόπειρα «κουκουλώματος» της υπόθεσης. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, την ημέρα που σύμφωνα με δημοσιεύματα βρέθηκε στην παρέα των νεαρών ποσότητα ναρκωτικών αλλά δεν σχηματίστηκε δικογραφία, «δεν προέκυψε κάτι μεμπτό» σε βάρος των νεαρών και ο «έλεγχος περαιώθηκε». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση: 

«Υστερα από γραπτή εντολή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 22 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα. Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της».