Μενού
mitsotakis-phantom
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η στήριξη των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που βρίσκονται αδιάκοπα στην πρώτη γραμμή υπεράσπισης της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, αλλά και η αποφασιστικότητα του πολιτικού συστήματος να υψώσει αποτελεσματικό ανάχωμα σε όσους επιβουλεύονται τη Δημοκρατία, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο του Πρωθυπουργού, ο οποίος θα τοποθετηθεί στη Βουλή (εκτός απροόπτου) για το επίδομα στα στελέχη του Στόλου και την πολυσυζητημένη τροπολογία για το εκλογικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη και οποιονδήποτε καταδικασμένο για συμμετοχή και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης επιχειρήσει να συμμετάσχει στις εκλογές υπό το μανδύα κόμματος.

Αμφότερα τα ζητήματα βρίσκονται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας  και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη, γεγονός που συμβολίζει και η παρουσία του ίδιου σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ψηφίζεται το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και η τροπολογία που αυξάνει το επίδομα των ένστολων του Στόλου στα 25 από 19 εκατομμύρια ευρώ, ώστε αυτό να επεκταθεί και το προσωπικό των Ειδικών Δυνάμεων.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες μάλιστα, ο Πρωθυπουργός πιθανόν να προαναγγείλει σήμερα και νέο μισθολόγιο για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων. Η δραστική αναβάθμιση της αμυντικής ισχύος της Ελλάδας και η στήριξη του προσωπικού των Ε.Δ. τοποθετείται εξ αρχής στην «καρδιά» της πολιτικής της ΝΔ, γεγονός το οποίο θέλει να επισημάνει σήμερα ο Πρωθυπουργός, μέσω της προσωπικής υπεράσπισης της ρύθμισης με την οποία χορηγείται επίδομα 105 έως 500 ευρώ (+115 ευρώ για όσους έχουν τέκνα)  στα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που υπηρετούν στα πλοία του Στόλου, ως μία ηθική ανταμοιβή αλλά και έμπρακτη αναγνώριση της διαρκούς τους ετοιμότητας ακόμα και σε περιόδους φαινομενικής ηρεμίας.

Η τοποθέτησή του κ. Μητσοτάκη στο Κοινοβούλιο θα αποτελέσει και μια έμμεση πίεση προς τον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο έχει κατηγορήσει επανειλημμένα ότι λειτουργεί ως «εθνική εξαίρεση» και πρόσφατα για υπεκφυγές στα μείζονα εθνικά ζητήματα, επειδή έχει «διαφορετική γνώμη». Κυρίως όμως θα αναδείξει πόσο ψηλά ιεραρχεί ο ίδιος την προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στη θωράκιση της χώρας εν μέσω των σημαντικών διεθνών γεωπολιτικών αλλαγών και των προκλήσεων στη γειτονιά μας.  Σημειώνεται πως η διάταξη υλοποιεί μία δέσμευση του Πρωθυπουργού και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το 2020 και τη μεγάλη κρίση με το τουρκικό ερευνητικό Όρουτς Ρέις, όπου τα πληρώματα του Πολεμικού Ναυτικού, έγιναν τουλάχιστον επί πέντε μήνες η σκιά του στη θάλασσα, φυλάσσοντας «Θερμοπύλες».

Προσκλητήριο ενότητας για το «μπλόκο» στον Κασιδιάρη

Σύμφωνα με συνεργάτες του,  ο Πρωθυπουργός θα αδράξει επίσης σήμερα την ευκαιρία να απευθύνει και προσκλητήριο ενότητας στις πολιτικές δυνάμεις, για την ευρύτερη δυνατή συναίνεση στην τροπολογία ανάχωμα στην εκλογική κάθοδο καταδικασμένων για εγκληματική οργάνωση στις εκλογές – τύπου κόμματος Κασιδιάρη- φορώντας την «προβιά» πολιτικού κόμματος.

Μετά την αναβολή των εργασιών τη Βουλής που επέβαλε η κακοκαιρία Μπάρμπαρα, η επίμαχη τροπολογία θα συζητηθεί στις 11 σήμερα το πρωί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, ώστε να ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να επαναλάβει ότι πρόκειται για τη θωράκιση της ομαλότητας των συνταγματικών ελευθεριών και την ηθική υποχρέωση της δημοκρατίας «να περιφρουρείται από τους εχθρούς της», καλώντας άπαντες να εκπέμψουν ένα ισχυρό μήνυμα σε όσους επιβουλεύονται τη Δημοκρατία και προς το Α’ Τμήμα του Αρείου Πάγου που θα κληθεί να βάλει τον οριστικό «φραγμό» στην είσοδο στο Ναό της Δημοκρατίας σε κόμματα με εικονικές ηγεσίες αχυρανθρώπων και  πραγματική ηγεσία κατάδικους για βαριά αδικήματα κατά της πολιτεία και ιδίως εγκληματικών οργανώσεων που υπονομεύουν τη δημοκρατία.

Σχολιάζοντας το διαφαινόμενο «όχι» ή «παρών» του ΣΥΡΙΖΑ στην πολυσυζητημένη διάταξη - και δη μετά τις τοποθετήσεις διακεκριμένων συνταγματολόγων ότι ο έλεγχος της «πραγματικής ηγεσίας» που προβλέπει η διάταξη είναι το ιδανικό κριτήριο εν αντιθέσει με την πρόταση της Κουμουνδούρου για επίκληση του αντιρατσιστικού νόμου -  κυβερνητικές πηγές υπογράμμιζαν ότι «είναι ώρα ευθύνης για όλους», στην οποία δεν χωρούν αστερίσκοι, υποσημειώσεις και «προσχηματικές διαφωνίες» που εντάσσονται στην μικροκομματική τακτική του «όχι σε οτιδήποτε εισηγείται η κυβέρνηση».

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Πρωθυπουργός θα πετάξει το γάντι στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και για την επιλογή του να αμφισβητήσει τη νομιμοποίηση της κυβέρνησης και να υπονομεύσει τον κοινοβουλευτισμό μέσω της αποχής του από τις ψηφοφορίες της Βουλής, αποφεύγοντας, ωστόσο, να ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους λόγω των δραματικών εξελίξεων με τον φονικό σεισμό στην Τουρκία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA