Συνέντευξη παραχώρησε η Ντόρα Μπακογιάννη σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης όπου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στην υπόθεση των παρακολουθήσεων από το κακόβουλο λογισμικό Predator. Συγκεκριμένα, η βουλευτής της ΝΔ μίλησε στον σταθμό Kriti TV και την εκπομπή «Αντιθέσεις», όπου σε ερώτηση που δέχτηκε για τα δημοσιεύματα που θέλουν, τόσο την ίδια όσο και τον γιο της Κώστα και την κόρη της Αλεξία, να έχουν υπάρξει θύματα παρακολούθησης και τα κινητά τους τηλέφωνα να έχουν πληγεί από κακόβουλο λογισμικό, παραδέχτηκε πως αναγκάστηκε να αλλάξει συσκευή, χωρίς ωστόσο να αποστείλει την παλιά στο εξωτερικό για έλεγχο.
«Όχι. Δεν τα έστειλα, αλλά για να είμαι τελείως ειλικρινής, άλλαξα τηλέφωνο. Δεν τα έστειλα όμως», είπε αρχικά η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Έχω αίσθηση τι γίνεται με αυτά τα λογισμικά γιατί ανήκω σε μία επιτροπή της Ευρώπης που ασχολείται με αυτά. Είχα την ψευδαίσθηση ότι έχουμε τη δυνατότητα κάνοντας ορισμένες κινήσεις να προφυλαχθούμε, να μη δηλώνουμε τοποθεσία και διάφορα τέτοια. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε διεθνώς. Αυτή τη στιγμή αυτά τα κακόβουλα λογισμικά είναι στα χέρια “Χ” ανθρώπων τα οποία χρησιμοποιούνται σε βιομηχανίες, σε επιχειρηματίες για να υπάρξει αυτού του είδους η παρακολούθηση».
Μάλιστα, απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το αν θα ήθελε να διαπιστώσει πώς και από ποιον μολύνθηκε η συσκευή της, η βουλευτής της ΝΔ ανέφερε: «Βεβαίως και θέλω. Και είναι η δεύτερη έρευνα η οποία κάνει η δικαιοσύνη. Εγώ δεν έχω να δώσω κανένα στοιχείο γιατί δεν ξέρω τίποτα άλλο. Εγώ διάβασα ότι με παρακολουθούνε, καλού κακού άλλαξα το τηλέφωνό μου και δεν απασχολήθηκα περαιτέρω. Θέλω όμως να μάθω αν παρακολουθούμουν και πράγματι, εάν υπάρχει υπεύθυνος των παρακολουθήσεων αυτών όταν τον βρει η Δικαιοσύνη».
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το τολμηρό «Παιδί της νύχτας» που πίστευε ότι ως το τέλος θα αναζητούμε τι μας έμαθε η ζωή
- Δημοσκόπηση Star: Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξαγγελίες μετά τη ΔΕΘ - Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - Τσίπρα
- Τι είναι η πλασμαφαίρεση: Πώς γίνεται η διαδικασία και οι ανεπιθύμητες επιπλοκές
- «Τόση ευτυχία, δεν ξέρουμε πού να τη βάλουμε»: Η ατάκα της Ράνιας Τζίμα για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.