Μενού
f-35
F-35 | Associated Press
  • Α-
  • Α+

«Τα πρώτα F-35 θα έρθουν στην Ελλάδα το 2028» ανέφερε ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος. Ο υπουργός σημείωσε μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης (22/2) στην ΕΡΤ, πως «η διαπραγμάτευση και η συμβασιοποίηση απέχουν χρονικά» ενώ μιλώντας για τις κορβέτες ξεκαθάρισε πως το μεγαλύτερό τους μέρος θα ναυπηγηθούν στην Ελλάδα.

«Για τις κορβέτες θα παίξει ρόλο στην απόφαση το ζήτημα της ναυπήγησης εδώ. Τέσσερα θα είναι. Το πρώτο εκ των πραγμάτων θα ναυπηγηθεί στο εξωτερικό, τα υπόλοιπα όμως θέλουμε να τα ναυπηγήσουμε εδώ. Δεν είναι απλή υπόθεση. Τα ναυπηγεία θα πρέπει να έρθουν σε κατάσταση να αναλάβουν αυτό το επενδυτικό έργο. Από εκεί και πέρα θα καταλήξουμε στις τελικές αποφάσεις».

Απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί «εθνικού εγκλήματος» για τη μη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας στο εξοπλιστικό πρόγραμμα, ανέφερε: «Βαριά κουβέντα τα περί εθνικού εγκλήματος. Παραλάβαμε απαξιωμένα συστήματα που είχαμε επείγουσα ανάγκη. Έπρεπε να κάνουμε πολλά για να καλύψουμε το χαμένο έδαφος. Δεν ισχύει κιόλας. Αν ναυπηγήσουμε τρεις κορβέτες δεν είναι αυτό επιστροφή στην εγχώρια πολεμική βιομηχανία;».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.