Μενού
ekloges-kalpi
Εκλογές | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για τον σχεδιασμό του υπουργείου Εσωτερικών το βράδυ των εκλογών μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης -και υποψήφιος στην Α΄ Αθηνών- Κυριάκος Πιερρακάκης. Οπως ανέφερε ο κ. Πιερρακάκης σε συνέντευξη του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, 25.000 τάμπλετ θα διατεθούν μέσω των δήμων στους δικαστικούς αντιπροσώπους. Έτσι, γύρω στις 8 το βράδυ «θα έχουμε ασφαλή εκτίμηση αποτελεσμάτων στο 25% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας, αλλά και από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού».

Σύμφωνα με τον υπουργό, στις 21:00 αναμένονται αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας. Αντίστοιχα με την επιτάχυνση στην ανακοίνωση των ποσοστών των κομμάτων, αναμένεται να βγουν νωρίτερα από το συνηθισμένο τα αποτελέσματα όσον αφορά στη σταυροδοσία.

Ο Πιερρακάκης για τα αποτελέσματα των εκλογών

Αναλυτικά η απάντηση του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη σχετικά με τα αποτελέσματα στο βράδυ των εκλογών: «Ενδιαφέρουσα ερώτηση. Ξέρετε, η ιστορία του ψηφιακού μετασχηματισμού της Ελλάδας είναι άμεσα συνυφασμένη με τις εκλογές. Για να δανειστώ μια φράση του Ανδρέα Δρυμιώτη, είναι η μετάβαση από τον μαυροπίνακα στο να βγαίνουν τα αποτελέσματα νωρίς το βράδυ και να έχουμε μία πλήρη εικόνα του τι πρόκειται να συμβεί. Το υπουργείο Εσωτερικών έχει κάνει έναν εξαιρετικό σχεδιασμό, που προβλέπει 25.000 τάμπλετ που θα διατεθούν μέσω των δήμων στους δικαστικούς αντιπροσώπους.

Έτσι, γύρω στις 8 το βράδυ θα έχουμε ασφαλή εκτίμηση αποτελεσμάτων στο 25% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας, αλλά και από τα εκλογικά τμήματα του εξωτερικού και στις 21:00 αναμένονται αποτελέσματα στο 80% των εκλογικών τμημάτων της επικράτειας -και, αντίστοιχα με την επιτάχυνση στην ανακοίνωση των ποσοστών των κομμάτων, αναμένεται να έχουμε νωρίτερα από τα συνηθισμένα τα αποτελέσματα όσον αφορά στη σταυροδοσία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.