Μενού
oikonomoy
Γιάννης Οικονόμου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Ο κ. Πολάκης εκφράζει την ιδεολογική ακρότητα, ένα εθνοφασιστικό λαϊκισμό με αριστερό μανδύα». Αυτό σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών της Δευτέρας (20/3), με αφορμή την επιστροφή του Παύλου Πολάκη στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. «Ο κ. Πολάκης έχει τοποθετηθεί πολιτικά με έργα και με λόγια», σημείωσε ο κ. Οικονόμου.

Παράλληλα, τόνισε: «Το τι εκφράζει πολιτικά, ηθικά, ιδεολογικά είναι πια γνωστά σε όλους τους Έλληνες. Εκφράζει την ιδεολογική ακρότητα, ένα εθνοφασιστικό λαϊκισμό με αριστερό μανδύα. Έναν επικίνδυνο δηλαδή "αχταρμά". Αυτόν τον επικίνδυνο "αχταρμά", ο κ. Τσίπρας τον καλύπτει πολιτικά σε όλα του τα ατοπήματα. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να κάνει de facto τον "Πολακισμό" βασική πολιτική συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ, κάτι σαν επίσημη κομματική γραμμή».

«Το Σάββατο έγινε κάτι ακόμη χειρότερο», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωσή του και υπογράμμισε: «Ο "Πολακισμός" κανονικοποιήθηκε. Έγινε με κάθε επισημότητα αποδεκτός ως πολιτική ιδεολογία και πράξη του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτές τους τις επιλογές ο κ. Τσίπρας αλλά και τα ανώτατα όργανα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνουν ολοκάθαρα την πολιτική κατεύθυνση που θέλουν να ακολουθήσουν».

Ο Γιάννης Οικονόμου επισήμανε καταληκτικά: «Ένα δρόμο ακρότητας, ένα δρόμο διχασμού, ενάντια στις αρχές και τις αξίες της Δημοκρατίας μας. Επιλογή του κ. Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ σηματοδοτούν έμπρακτη ρήξη με την κοινωνία που θέλει, που επιθυμεί, που επιδιώκει να σεβόμαστε τη Δημοκρατία, τους θεσμούς, την ομαλότητα και τη σταθερότητα, με την κοινωνία της σοβαρότητας, της προκοπής και της δημιουργίας».