Μενού
dendias - tsaboysogloy
Δένδιας - Τσαβούσογλου | Υπουργείο Εξωτερικών
  • Α-
  • Α+

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, είχε το μεσημέρι της Δευτέρας (20/3) ο Νίκος Δένδιας στις Βρυξέλλες, όπου και ανακοινώθηκε στο περιθώριο της Διάσκεψης Διεθνών Δωρητών για τις σεισμόπληκτες Τουρκία και Συρία ότι η Άγκυρα θα ψηφίσει την Ελλάδα για την υποψηφιότητά της στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) ως μη μόνιμο μέλος. Παράλληλα, η Αθήνα από την πλευρά της θα στηρίξει την τουρκική υποψηφιότητα για τη θέση του γενικού γραμματέα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού.

Παράλληλα, στις συνομιλίες τους, οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας στάθηκαν στο γεγονός πως η ατμόσφαιρα μεταξύ των δυο χωρών έχει αλλάξει μετά τα πρόσφατα τηλεφωνήματα συμπαράστασης για τις τραγωδίες που έζησαν. Ετσι, ο Δένδιας ευχαρίστησε εκ νέου τον Τσαβούσογλου για το τηλεφώνημα μετά το δυστύχημα στα Τέμπη, ενώ ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών από την πλευρά του, εξέφρασε την ευνγωμοσύνη του στον Έλληνα ομόλογό του, τόσο για το τηλεφώνημα, όσο και για την επίσκεψή του σε σεισμόπληκτες περιοχές της Τουρκίας.

«Θα μεταβούμε μαζί στην διάσκεψη για την Τουρκία και την Συρία αμέσως μετά. Είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω τον Μεβλούτ γιατί ήταν ο πρώτος υπουργός που με κάλεσε μετά την τραγωδία των Τεμπών και μου μετέφερε τα συλλυπητήρια του ίδιου και του Ταγίπ Ερντογάν και βοήθεια αν χρειαστεί», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Δένδιας. Επίσης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών συμπλήρωσε ότι «είχα την ευκαιρία να τον ευχαριστήσω για την έκδοση του Έλληνα κρατούμενου για να παραστεί στην κηδεία του γιου του μετά την τραγωδία των Τεμπών».