Μενού
domna mihailidoy
Δόμνα Μιχαηλίδου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Για τη φρικιαστική υπόθεση της Νέας Σμύρνης, όπου ένα ανήλικο κοριτσάκι ηλικίας 14 ετών είχε πέσει θύμα βιασμού και σεξουαλικής εκμετάλλευσης από κύκλωμα παιδόφιλων μίλησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για θέματα πρόνοιας και κοινωνικής αλληλεγγύης, κα Δόμνα Μιχαηλίδου. «Περιμένουμε απαντήσεις από την Αστυνομία και την Εισαγγελία, καθώς στη συγκεκριμένη περίπτωση οι δύο συγκεκριμένοι φορείς ενημερώθηκαν για τη φυγή της 14χρονης και κατόπιν ενημέρωσης από την Ειδικό Παιδικής Προστασίας μέσα στο ίδρυμα κατάφερε η Αστυνομία να εξαρθρώσει την οργάνωση», ανέφερε αρχικά για το πώς αποκαλύφθηκε η νέα αυτή σοκαριστική υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικης.

Μιλώντας για το ίδρυμα φιλοξενίας ανηλίκων, στο οποίο και φιλοξενούνταν η ανήλικη και η αδερφή της κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας, ανέφερε ότι η δομή της Νέας Σμύρνης φιλοξενεί έφηβα κορίτσια και πρόκειται, σύμφωνα με την κα Μιχαηλίδου, για μία πολύ «σκληρή» δομή καθώς φιλοξενούνται παιδιά από κακοποιητικά περιβάλλοντα. «Ολα τα κορίτσια που βρίσκονται εκεί έχουν δεχθεί κακοποίηση από τις οικογένειές τους και προσπαθεί πάρα πολύ με τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους παιδοψυχολόγους και τους ψυχιάτρους να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά», πρόσθεσε επίσης η υφυπουργός Εργασίας.

Οπως είπε η καταγγελία έγινε από την αδερφή της την περασμένη Κυριακή (19/3) και διαβιβάστηκε άμεσα σε κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας και της εισαγγελίας, οι οποίοι και προχώρησαν στις ανάλογες ενέργειες. «Πρόκειται για μία πολύ σκληρή υπόθεση που μας θυμίζει την ανάγκη της αποϊδρυματοποίησης, καθώς η δομή είναι αρκετά καλά στελεχωμένη παρά τα προβλήματα παιδικής προστασίας που υπάρχουν», τόνισε, συμπληρώνοντας: «Παρόλα αυτά αυτή η υπόθεση δεν μπορούσε να ανατραπεί»

Υπήρχαν καταγγελίες για τη δομή; 

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, σε ερώτηση που της τέθηκε για το αν υπήρχαν καταγγελίες για τη δομή, δηλαδή για το αν υπήρχαν φαινόμενα κακοποίησης εντός της, ανέφερε ότι αρκετές φορές είχαν καταγραφεί περιπτώσεις εξαφάνισης κοριτσιών. Ωστόσο, κάθε φορά που λάμβανε χώρα μία εξαφάνιση πάντα καλούσε την Αστυνομία και τους εισαγγελικούς λειτουργούς, οι οποίοι έπρατταν τα δέοντα με αποτέλεσμα να επιστρέφουν τα κορίτσια στη δομή. Επανέλαβε ότι πρόκειται για μία πολύ «σκληρή δομή», λόγω και του χαρακτήρα της.

Χρειάζεται, όπως είπε η υφυπουργός, και δύο αλλά και τρία χρόνια προκειμένου η δομή να καταφέρει να προετοιμάσει ψυχολογικά τα κορίτσια, για να σταθούν ξανά στα πόδια τους. «Δεν είναι το πρώτο κορίτσι που φεύγει από τη δομή, αλλά ξέρει η δομή ότι χρειάζονται αρκετή στήριξη το κορίτσι», πρόσθεσε σχετικά με την υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο.