Μενού
boyli
Βουλή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Πέρασε» κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το νερό, καθώς 156 βουλευτές ψήφισαν υπέρ στα σχετικά διατάγματα. Συγκεκριμένα, με τις ψήφους της ΝΔ πέρασε από τη Βουλή το πολυνομοσχέδιο «Μετονομασία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας σε Ρυθμιστική Αρχή Αποβλήτων, Ενέργειας και Υδάτων και διεύρυνση του αντικειμένου της με αρμοδιότητες επί των υπηρεσιών ύδατος και της διαχείρισης αστικών αποβλήτων, ενίσχυση της υδατικής πολιτικής - Εκσυγχρονισμός της νομοθεσίας για τη χρήση και παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέσω της ενσωμάτωσης των οδηγιών ΕΕ 2018/2001 και 2019/944 - Ειδικότερες διατάξεις για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και την προστασία του περιβάλλοντος».

Στην ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ, επί της αρχής ψήφισαν συνολικά 211 βουλευτές, εκ των οποίων οι 156 ψήφισαν «ναι», έναντι 55 που καταψήφισαν. Ο ΣΥΡΙΖΑ απείχε από την ψηφοφορία.

Το νέο νομοσχέδιο έχει προκαλέσει αρκετές αντιδράσεις, καθώς πέρα από τις διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα το απόγευμα της Δευτέρας (20/3) στο κέντρο της Αθήνας και πιο συγκεκριμένα στην πλατεία Συντάγματος, ένταση υπήρξε και εντός κοινοβουλίου, όπου στο πλαίσιο της διήμερης συζήτησης του νομοσχεδίου, η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να ιδιωτικοποιήσει το νερό, ενώ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας τόνισε ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και θα παραμείνει κάτω από τον δημόσιο έλεγχο.