Μενού
stayros-theodorakis
Σταύρος Θεοδωράκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αρκετή συζήτηση έχει ανοίξει αναφορικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εκπομπή του Alpha «Πρωταγωνιστές», η οποία και προβλήθηκε χθες Τρίτη (21/3). Σε αυτή τη συζήτηση, όπου η αντιπολίτευση κάνει λόγο για υπεκφυγές του πρωθυπουργού για τα Τέμπη, μπαίνει και ο παρουσιαστής της εκπομπής Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος υπεραμύνεται της συνέντευξης που πήρε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωράκης αποκάλυψε το πότε γυρίστηκε η συνέντευξη, αν προβλήθηκαν όλες οι ερωτήσεις που τέθηκαν και αν θα υπάρξει αντίστοιχη συνέντευξη με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σχετικά με το πότε γυρίστηκε η συνέντευξη, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε: «Η συνέντευξη αυτή που είδατε γυρίστηκε στο Μέγαρο Μάξιμου λίγες ώρες πριν παίξει η εκπομπή. Όμως, επειδή τον Απρίλη θα είχαμε εκλογές, σύμφωνα με το παλιό σκηνικό, είχα κανονίσει να πάρω μια συνέντευξη του κ. Μητσοτάκη η οποία δόθηκε Καθαρά Δευτέρα, στη χαράδρα του Βίκου. Αυτή η συνέντευξη δόθηκε, μιάμιση μέρα πριν την τραγωδία. Από αυτά που είπε τίποτα δεν έπαιξα. Δεν ήθελα να μπερδευτούμε». 

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης επισήμανε πως θα υπάρξει συνέντευξη και με τον Αλέξη Τσίπρα χωρίς ωστόσο να έχει οριστεί ακριβής ημερομηνία. «Ναι, είχαμε συζητήσει επειδή οι εκλογές θα ήταν 9 Απρίλη, είχε κανονιστεί αντίστοιχη συνέντευξη με τον Αλέξη Τσίπρα που θα έπαιζε στις 2 Απριλίου… Θα έχουμε συνέντευξη Τσίπρα τις επόμενες εβδομάδες. Δεν έχει προσδιοριστεί το πότε. Οι πολιτικοί αρχηγοί έχουν και ένα προγραμματισμό που είναι πιο περίπλοκος. Προφανώς, κάποια στιγμή που θα θέλει και εκείνος να μιλήσει, έχουμε συμφωνήσει να το κάνουμε» είπε ο κ. Θεοδωράκης. 

Ερωτηθείς για το αν θα άλλαζε κάτι στη συνέντευξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και αν υπήρχε κάτι που θα ήθελε και δεν τον ρώτησε επισήμανε ότι «σημασία έχει μετά από μια συνέντευξη να νιώθεις ότι έχεις ρωτήσει αυτά που πρέπει να ρωτήσεις. Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν απουσιάζουν ερωτήματα, όλα αυτά που θεωρώ σημαντικά, το κομματικό κράτος, η διαπλοκή με επιχειρήσεις που ανανεώνουν συμβάσεις και δεν κάνουν τίποτα όλα αυτά εγώ τα ρώτησα. Σε κάποια ο κ. Μητσοτάκης είχε πολύ σαφείς απαντήσεις, σε άλλα δεν με κάλυψε». Υπογράμμισε επίσης, ότι προβλήθηκαν όλες οι ερωτήσεις προς τον πρωθυπουργό.

Κληθείς επίσης να σχολιάσει την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή αμέσως μετά την τραγωδία στα Τέμπη ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε πως: «Δεν είμαι σίγουρος και ότι ο ίδιος Καραμανλής έχει αποφασίσει και ότι θέλει ή δε θέλει να είναι υποψήφιος. Τον είδα στα Τέμπη, τον είδα και μετά στη Βουλή, υπάρχει κάτι θολό στο βλέμμα του. Πιστεύω ότι δεν προσποιείται ο Καραμανλής. Δεν είναι από τους πιο σκληρούς της πολιτικής. Είναι ένας άνθρωπος σχετικά ήπιας συμπεριφοράς. Οπότε νομίζω ότι ακόμα και ο ίδιος αν τον είχαμε τώρα και τον ρωτάγαμε δεν θα είχε απάντηση» κατέληξε.