Μενού
xatzivasileioy
Τάσος Χατζηβασιλείου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στην επιλογή τρίτου πολιτικού προσώπου που έθεσε ως προϋπόθεση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για μια κυβέρνηση συνεργασίας αναφέρθηκε ο βουλευτής και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της ΝΔ, Τάσος Χατζηβασιλείου. Ο κ. Χατζηβασιλείου σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ τόνισε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης είπε προχθές ψηφίστε με και θα σας πω μετά! Με τη λογική αυτή πετυχαίνει δύο πράγματα: Από την μία, στέλνει μήνυμα ότι ουσιαστικά αποτάσσεται τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ σε ένα πιθανό κυβερνητικό σχήμα υπό το φόβο της εξαέρωσης και από την άλλη προσβάλλει τη λαϊκή ετυμηγορία» και συμπλήρωσε εμφατικά πως «ενώ θέλει να είναι ρυθμιστής, αποδεικνύεται εν δυνάμει απορρυθμιστής». 

Ο βουλευτής της ΝΔ συνέχισε, λέγοντας «Γιατί για παράδειγμα, οι πολίτες να ψηφίσουν ένα κόμμα που επιφυλάσσει ως kinder έκπληξη το αν θα συμμετάσχει σε κυβέρνηση και το πρόσωπο που θα προτείνει για πρωθυπουργό; Ούτε καν σκιαγράφησε το προφίλ του πρωθυπουργού που οραματίζεται ο κ. Ανδρουλάκης. Θα είναι ενεργός πολιτικός; Θα είναι απόμαχος; Θα είναι κάποιος Κιγκινάτος;».

«Γιατί είναι πιο χρήσιμη η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ μόνο αν ξεπερνάει το διψήφιο ποσοστό και πάρει 10%; Δηλαδή αν πάρει μονοψήφιο ποσοστό, η ψήφος είναι χαμένη. Και το υψηλό διψήφιο ποσοστό πώς το ορίζει ο κ. Ανδρουλάκης; Γιατί αυτό κυμαίνεται από 10% ως 99%. Θα πρέπει να μας προσδιορίσει ποιο είναι το υψηλό διψήφιο που οραματίζεται. Και πώς δύναται το τρίτο κόμμα να επιβάλει πρωθυπουργό;», αναρωτήθηκε ο κ. Χατζηβασιλείου.

Στη συνέχεια, έδωσε και παραδείγματα από την Ευρώπη: «Συγκεκριμένα, στην Γερμανία, πρωθυπουργός είναι ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, ο οποίος είναι και σοσιαλδημοκράτης. Ο κ. Σόλτς είναι πρωθυπουργός έχοντας πάρει 25% ως αρχηγός του πρώτου κόμματος και έτσι είναι επικεφαλής του τρικομματικού συνασπισμού» και προσέθεσε ότι «το συμπέρασμα είναι ότι στη δημοκρατία δεν υπάρχει αδιέξοδο. Η αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι η πλέον χρήσιμη και ρεαλιστική λύση για τον τόπο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ με αυτά που λέει ωφελεί άλλους, όμως σίγουρα δεν ωφελεί τον εαυτό του και το κόμμα του».

«Πλησιάζουμε την ώρα των εκλογών και η προσέγγιση την οποία ακούσαμε από τον επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, ενός κόμματος που θέλει να είναι υπεύθυνο, δυστυχώς είναι εντελώς επιδερμική. Θα μπορούσε να έχει μια ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη πρόταση και να μη θολώνει τα νερά. Η προσέγγιση «ψηφίστε με και πρωθυπουργός θα είναι ο άγνωστος Χ», δεν είναι ούτε σοβαρή ούτε υπεύθυνη. Η σημερινή κατάσταση απαιτεί καθαρές απαντήσεις, τις οποίες δεν φαίνεται να έχει ο κ. Ανδρουλάκης ούτε για το αν θα συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ στη κυβέρνηση ούτε υπό ποιον πρωθυπουργό», κατέληξε χαρακτηριστικά.