Μενού
SYRIZA
ΣΥΡΙΖΑ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Documento», που αναφέρει ότι ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, φέρεται να ενεπλάκη σε διακανονισμό με τράπεζα για αποπληρωμή χρέους 1.8 εκατ. ευρώ με 50.000 ευρώ. Μάλιστα, ο κ. Παπαθανάσης προανήγγειλε ότι θα κινηθεί νομικά κατά του δημοσιογράφου και εκδότη, Κώστα Βαξεβάνη, κάνοντας λόγο για συνεχιζόμενη δεινή συκοφαντική εκστρατεία σε βάρος του. Τις νομικές του κινήσεις σχολιάζει και ο ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ. με ανακοίνωσή του.

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι ο κ. Παπαθανάσης, «αντί να απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να δώσει στη δημοσιότητα τον διακανονισμό με τον οποίο "καθάρισε" με μόλις 50.000 ευρώ για 2 εκατ. χρέος». Στην ίδια ανακοίνωση απευθύνει και ερώτημα τόσο στη Νέα Δημοκρατία, όσο και στο Υπουργικό Συμβούλιο σημειώνοντας πως «Η ΝΔ χρωστάει 400 εκατ. ευρώ. Το υπουργικό συμβούλιο χρωστάει 12 εκ. ευρώ. Έχουν κάνει ρυθμίσεις και τι είδους ρυθμίσεις; Αυτές που κάνουν όλοι οι πολίτες ή «ρυθμίσεις Παπαθανάση»;

Η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ:

«Ο κ. Παπαθανάσης αντί να απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη, το λιγότερο που έχει να κάνει είναι να δώσει στη δημοσιότητα τον διακανονισμό με τον οποίο «καθάρισε» με μόλις 50.000 χιλιάδες ευρώ για 2 εκατ. χρέος. Την ώρα που χιλιάδες δανειολήπτες ζουν μια περιπέτεια με τα επιτόκια των δανείων τους συνεχώς να αυξάνονται και να απειλείται ακόμα και η πρώτη κατοικία τους, απαιτείται απόλυτη διαφάνεια.

 Η ΝΔ χρωστάει 400 εκατ. ευρώ. Το υπουργικό συμβούλιο χρωστάει 12 εκ. ευρώ. Έχουν κάνει ρυθμίσεις και τι είδους ρυθμίσεις; Αυτές που κάνουν όλοι οι πολίτες ή «ρυθμίσεις Παπαθανάση»; Σήμερα αποδεικνύεται γιατί τον περασμένο Ιούνιο η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέρριψε την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ να δηλώνεται στο πόθεν έσχες όχι μόνο το ύψος των δανείων αλλά και οι ρυθμίσεις τους. Πόσοι ακόμη «Παπαθανάσηδες» υπάρχουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη και ήθελαν να τους κρύψουν;»