Μενού
lina mendoni - papas fragkiskos
Συνάντηση Λίνας Μενδώνη με Πάπα Φραγκίσκο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε ιδιαίτερο θερμό κλίμα πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, σήμερα, η συνάντηση της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνας Μενδώνη, με τον Πάπα Φραγκίσκο στο Βατικανό. Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε, μεταξύ άλλων, η επιστροφή των θραυσμάτων των Γλυπτών του Παρθενώνα στο Μουσείο της Ακρόπολης η οποία και πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή. Η κα Μενδώνη στη συνάντηση που είχε με τον Ποντίφικα, που διήρκεσε 45 επτά, έδωσε στον Πάπα επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, με την οποία και τον ευχαριστεί για τη σημαντική του απόφσαη.

Οπως αναφέρεται κατά τη διάρκεια της συνάντησης η υπουργός Πολιτισμού στάθηκε στη μεγάλη σημασία, που έχει για την Ελλάδα η συγκεκριμένη πράξη, αλλά και για όλο τον ελληνικό λαό. Από την μεριά του, ο Πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε στο ουκρανικό και στο πόσο σημαντικές είναι όλες οι προσπάθειες που αποσκοπούν στην αποκατάσταση της ειρήνης. Κατά την συνομιλία, σύμφωνα με πληροφορίες, διαφάνηκε η εξαιρετική, φιλάδελφη και ειλικρινής σχέση του Ποντίφικα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Ο Πάπας Φραγκίσκος υπογράμμισε και πάλι, επίσης, τον ιδιαίτερο σεβασμό του προς τη χώρα μας, ως λίκνο του δυτικού πολιτισμού.

Στο τέλος της σημερινής συνάντησης, η κ. Μενδώνη δώρισε στον Πάπα ένα αντίγραφο μαρμάρινου αγάλματος του πρώτου αιώνα π.Χ., γνωστού ως «το Προσφυγάκι». Το πρωτότυπο άγαλμα είχε βρεθεί στο Γεροντικό της Νύσας – κοντά στη Σμύρνη – και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα από Μικρασιάτες πρόσφυγες, οι οποίοι και το δώρισαν στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο.