Μενού
pasok-androylakis
Νίκος Ανδρουλάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το πρώτο του σχόλιο για τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες -κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου- σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των εθνικών εκλογών έκανε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης. Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε ότι η πρώτη εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί στις 21 Μαΐου, ενώ η δεύτερη -σε περίπτωση που χρειαστεί- θα γίνει στις 2 Ιουλίου. Τα όσα είπε ο πρωθυπουργός έχουν προκαλέσει και την αντίδραση των κομμάτων της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και μεταξύ αυτών του ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης, σχολίασε για πρώτη φορά τις ανακοινώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέροντας ότι «σήμερα ανακοίνωσε το τέλος της αποτυχημένης διακυβέρνησής του». Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής συμπλήρωσε πως η «Κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων», ενώ έκανε κάλεσμα στους ψηφοφόρους για τις 21 Μαΐου να «πάρουμε μαζί απόφαση αλλαγής».

Το σχόλιο Ανδρουλάκη

«Μετά από μήνες αντιθεσμικής σεναριολογίας, που καλλιέργησε ο Πρωθυπουργός ψάχνοντας εναγωνίως σωσίβιο προσωπικής επιβίωσης, σήμερα ανακοίνωσε το τέλος της αποτυχημένης διακυβέρνησης του. Επιχείρησε, μάλιστα, να προσδιορίσει ημερολογιακά και τις δεύτερες εκλογές, περιφρονώντας την έκφραση της βούλησης του ελληνικού λαού, αλλά και το ίδιο το Σύνταγμα. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες στις εκλογές της 21ης Μαΐου ψηφίζουν για μια νέα ελπίδα. Για μια νέα προοπτική.

Η Κυβέρνηση Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από την κατάρρευση του δήθεν επιτελικού κράτους, τις πελατειακές σχέσεις, την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων, την υπονόμευση του κράτους δικαίου και των ανεξάρτητων αρχών αλλά και τα εκτεταμένα φαινόμενα διαφθοράς. Οι πολίτες ψηφίζουν για την Ελλάδα στην οποία αξίζει να ζούμε.

Για το κράτος που θα εγγυάται το δημόσιο συμφέρον, την κοινωνική δικαιοσύνη, τη δίκαιη ανάπτυξη, τη διαφάνεια και την αξιοκρατία.
Σε μια οικονομία ανθεκτική, βιώσιμη, ελληνική, με αξιοπρέπεια και ευημερία για όλους. Την 21η Μαΐου σας καλώ να πάρουμε μαζί απόφαση αλλαγής».