Μενού
oikonomoy
Γιάννης Οικονόμου | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τις δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, από τη Λιβαδειά σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, όπου κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην πόλη της Βοιωτίας δήλωσε ότι στις «22 Μαΐου, μία μέρα μετά και τις εκλογές, θα σχηματιστεί προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας χωρίς δεύτερη Κυριακή». Τα όσα είπε ο κ. Τσίπρας προκάλεσαν την αντίδραση του κ. Οικονόμου, ο οποίος σημείωσε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «επανήλθε δυναμικά στην εποχή της δημιουργικής ασάφειας».

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειώνει πως η κοινωνία απαιτεί προοπτική και όχι πισωγυρίσματα: «Γιατί, άραγε, δεν τολμά να μας πει συγκεκριμένα τι εννοεί με την «προοδευτική» κυβέρνηση συνεργασίας; Ποιοι θα συμμετάσχουν; Και πόσο προοδευτική θα είναι με τη συμμετοχή κομμάτων που στηρίζουν πρόσωπα καταδικασμένα σε ειδικά δικαστήρια, που καλύπτουν πολιτικά την κομματοκρατία και τη φαυλοκρατία, που επιδιώκουν να ανατιναχθεί το τραπεζικό σύστημα;

Η απάντηση Οικονόμου σε Τσίπρα

«Ο κ. Τσίπρας επανήλθε δυναμικά στην εποχή της δημιουργικής ασάφειας και μιλά με χρησμούς. Γιατί, άραγε, δεν τολμά να μας πει συγκεκριμένα τι εννοεί με την «προοδευτική» κυβέρνηση συνεργασίας; Ποιοι θα συμμετάσχουν; Και πόσο προοδευτική θα είναι με τη συμμετοχή κομμάτων που στηρίζουν πρόσωπα καταδικασμένα σε ειδικά δικαστήρια, που καλύπτουν πολιτικά την κομματοκρατία και τη φαυλοκρατία, που επιδιώκουν να ανατιναχθεί το τραπεζικό σύστημα; Η κοινωνία απαιτεί προοπτική, όχι πισωγυρίσματα και παλινωδίες».

Τι είπε ο Τσίπρας στη Λιβαδειά

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος περιοδεύει την Τρίτη (28/3) στη Λιβαδειά, μίλησε για τις εκλογές της 21ης Μαΐου και ζήτησε καθαρή λαϊκή εντολή από την πρώτη Κυριακή. «Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών συνεχίζει να ανεβαίνει το Γολγοθά της ακρίβειας. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις σηκώνουν πλέον τα χέρια ψηλά μπροστά στην αισχροκέρδεια, γιατί πολύ απλά δεν βγαίνει ο λογαριασμός.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση φαίνεται να συνεχίζει να είναι στον κόσμο της. Ο υπουργός Ανάπτυξης μας λέει ότι ήδη οι τιμές έχουν πέσει, ο άλλος όμως των Οικονομικών μας λέει ότι παρά το 16% του πληθωρισμού στα τρόφιμα, οι τιμές θα ανέβουν και άλλο. Αυτή η περιπέτεια έρχεται η στιγμή που θα τελειώσει. Εμειναν λίγες εβδομάδες υπομονής και η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος έρχεται.

Στις 21 του Μάη οι πολίτες θα επιστρέψουν στην κάλπη το λογαριασμό που δεν βγαίνει. Και την επόμενη κιόλας μέρα, χωρίς δεύτερες εκλογές και περιπέτειες, μία προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας θα αναλάβει το δύσκολο έργο της αναγέννησης της πατρίδας μας, της ανάταξης της οικονομίας, της στήριξης της κοινωνίας», είπε μετά την περιοδεία του στην αγορά της Λειβαδιάς.