Μενού
baroyfakis
Γιάνης Βαρουφάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το ζήτημα των δεύτερων εκλογών, οι οποίες αν χρειαστούν, θα τοποθετηθούν χρονικά στις 2 Ιουλίου σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη έθιξε ο γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος έκανε και το πρώτο του σχόλιο για τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες. Στάθηκε, συγκεκριμένα, στο ζήτημα των δεύτερων εκλογών καθώς συμπίπτουν με τα μέσα καλοκαιριού, όταν και οι νέοι δε θα μπορούν να ψηφίσουν καθώς θα εργάζονται - ως εποχιακοί - σε διάφορες επιχειρήσεις στα νησιά.

Ο κ. Βαρουφάκης «κατήγγειλε» παράλληλα τον πρωθυπουργό ότι «είχε πάντοτε στόχο 500-600 νέους και νέες να τους στερήσει το δικαίωμα ψήφου, γιατί ένας νέος, μία νέα από την Καβάλα, που δουλεύει ξενοδοχοϋπάλληλος στη Ρόδο δε θα μπορεί, δεν έχει το ρεπό, δεν έχει και τα χρήματα να γυρίσει τον Ιούλιονα ψηφίσει». Παράλληλα, έκανε λόγο ότι το κόμμα του έχει καταθέσει τροπολογία στη Βουλή, η οποία και δίνει το δικαίωμα στους εργαζόμενους νέους και νέες, όπως είναι οι αστυνομικοί και οι στρατιώτες να ψηφίζουν στην περιοχή που δουλεύουν.

Η ανακοίνωση Βαρουφάκη:

«Μήνες τώρα λέμε συστηματικά ότι οι εκλογές θα γίνουν τέλη Μαΐου, ανεξάρτητα από την τραγωδία των Τεμπών. Επιβεβαιωνόμαστε για άλλη μια φορά και ο λόγος τον οποίο τον λέγαμε, δεν είναι γιατί ήμασταν μάντεις, αλλά ξέραμε ότι ο κ. Μητσοτάκης σκοπεύει να κάνει τις δεύτερες εκλογές μέσα στον Ιούλιο όταν οι νέοι μας και οι νέες μας, οι εργαζόμενοι ως εποχιακοί δε θα μπορούν να ψηφίσουν.

Καταγγέλλω τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι είχε πάντοτε στόχο 500-600.000 νέους και νέες να τους στερήσει το δικαίωμα ψήφου, γιατί ένα νέος, μια νέα από την Καβάλα, που δουλεύει ξενοδοχοϋπάλληλος στη Ρόδο δεν θα μπορεί, δεν έχει το ρεπό, δεν έχει και τα χρήματα να γυρίσει τον Ιούλιο να ψηφίσει.

Κύριε Μητσοτάκη, μπορείτε να με διαψεύσετε, έχουμε καταθέσει τροπολογία στη Βουλή που δίνει το δικαίωμα στους εργαζόμενους νέους και νέες, όπως οι αστυνομικοί, όπως οι δικαστικοί αντιπρόσωποι, όπως οι φαντάροι, να ψηφίζουν στην περιοχή που δουλεύουν, κάντε το. Δεν θα το κάνετε και δεν θα το κάνετε γιατί ο στόχος των διπλών αυτών εκλογών είναι τον Ιούλιο να μην ψηφίσουν οι νέοι. Το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη θα είμαστε εδώ, παρ' όλα αυτά, να σας χαλάσουμε τη μετεκλογική αριθμητική που μια συγκυβέρνηση -θα είστε μέσα δεν θα είστε μέσα, δεν έχει καμία σημασία ποιος θα κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου- στόχο θα έχει το 5ο μνημόνιο».