Μενού
olympiakos
Ολυμπιακός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τελικός του Final-4 της Euroleague και exit polls ταυτόχρονα γίνεται; Και όμως γίνεται. Για την ακρίβεια θα γίνει στις επερχόμενες εκλογές. Και αν στην εξίσωση βάλουμε και τον Ολυμπιακό τότε τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο περίπλοκα. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποφάσισε να γίνουν οι εκλογές την 21η Απριλίου, ωστόσο, οι οπαδοί του Ολυμπιακού και οι φίλαθλοι του μπάσκετ γενικότερα εκείνο το βράδυ θα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο... Κάουνας της Λιθουανίας.

Εκείνη δηλαδή όπου την ημέρα των εκλογών θα διεξάγεται και ο τελικός της Euroleague στο μπάσκετ, με Ολυμπιακό όχι απλά να διεκδικεί μια θέση σε αυτόν αλλά να είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει την κούπα!

Ο τελικός θα ξεκινήσει στις 19:00 το απόγευμα, δηλαδή την ώρα που θα κλείσουν οι κάλπες και θα ανακοινωθούν τα πρώτα αποτελέσματα του κοινού exit poll που έχουν παραγγείλει οι τηλεοπτικοί σταθμοί! Εάν την ίδια ώρα παίζει ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ, ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού αναμένεται να στρέψει το ενδιαφέρον του στον εξαιρετικά σημαντικό αγώνα. Αν , μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι κατακτήσουν το βαρύτιμο τρόπαιο, τότε θα συμπέσουν οι πανηγυρισμοί του Ολυμπιακού με τους πανηγυρισμούς των οπαδών του κόμματος που θα έχει κερδίσει τις εκλογές!

«Πρώτα απ' όλα να πούμε ότι η συγκεκριμένη επιλογή (σ.σ.: της ημερομηνίας των εκλογών) έχει ένα βασικό πρόβλημα: είναι η ημέρα που παίζει ο Ολυμπιακός στον τελικό, οπότε είναι πάρα πολύ δύσκολο για μας...", σχολίασε ο οικονομικός αναλυτής του Alpha, Γιώργος Προκοπάκης, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, με τον παρουσιαστή Αντώνη Σρόιτερ να απαντά: "Τον φτάσαμε τον Ολυμπιακό κατευθείαν στον τελικό; Μακάρι. Μία οικονομική συνέπεια, πάμε στις υπόλοιπες». Στη συνέχεια ο Γιώργος Προκοπάκης ανέλυσε τις οικονομικές συνέπειες που υπάρχουν όταν ανακοινώνονται εκλογές.