Μενού
kyriakos-mitsotakis
Κυριάκος Μητσοτάκης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Με φουλ ομιλιών και περιοδειών απ' όπου θα αναδεικνύει το πλήθος των κυβερνητικών επιτευγμάτων και τη συνέπεια λόγων και πράξεων της πρώτης 4ετιας, ξεδιπλώνοντας παράλληλα το σχέδιο της ΝΔ για το μεγάλο άλμα στο μέλλον και την αποφασιστικότητά της να σαρώσει όλα όσα κρατούν πεδία του δημοσίου δέσμια του παρελθόντος. Κεντρικό σύνθημα  «”σταθερά, τολμηρά, μπροστά” για να αλλάξουμε την Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα και να την πάμε πιο ψηλά». Σύγκριση των τετραετιών Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ. Υπογράμμιση του κινδύνου της ακυβερνησίας από την απλή αναλογική και της παραλυσίας από τα θολά μηνύματα για μετεκλογικές συνεργασίες με Πρωθυπουργό τον «άγνωστο Χ» που εκπέμπει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Και αξιοποίηση των ευρέως διαδεδομένων  social media και των πλέον δημοφιλών στους νέους, θα προχωρήσουν προς τις κάλπες ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση.

Όλα τα μέσα στον αγώνα για την αυτοδυναμία

Ήδη από χθες, από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έριξε επισήμως τον κύβο των εκλογών για τις 21 Μαΐου, υπήρξε καταιγισμός μηνυμάτων και  διλημμάτων με κάθε πρόσφορο μέσο, για να αποσαφηνιστεί το διακύβευμα της «ενιαίας κάλπης» και να χαραχτούν ξεκάθαρα οι διαχωριστικές γραμμές. Στόχος; Η συσπείρωση των παραδοσιακών ψηφοφόρων της ΝΔ, η προσέγγιση εκείνων που ανήκουν στο κέντρο και η πειθώς για όσους κινούνται στη γκρίζα ζώνη των αναποφάσιστων, ώστε να επιτευχθεί το κρίσιμο στοίχημα της ισχυρής αυτοδυναμίας, την οποία ο Πρωθυπουργός ταυτίζει με τη σταθερότητα και την πρόοδο της χώρας για μια «ισχυρή Ελλάδα», αλλά και τη σύγκρουση με τον κρατισμό που έχει μπει δυναμικά στο «κάδρο» της προεκλογικής αντιπαράθεσης.

Το ερώτημα που καλεί το Μέγαρο Μαξίμου τους ψηφοφόρους να απαντήσουν υπεύθυνα, ψύχραιμα και ώριμα είναι: «ποια Ελλάδα θέλουν για την επόμενη μέρα και ποια κυβέρνηση θεωρούν ότι παρά τα όποια λάθη, έχοντας δώσει διαπιστευτήρια με πράξεις ακόμα και μέσω κρίσεων, είναι η κατάλληλη για να πραγματώσει τις προσδοκίες τους λειτουργώντας γρηγορότερα και αποφασιστικότερα».

Επιστρατεύτηκαν αναρτήσεις του Πρωθυπουργού και των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου σε facebook και twitter και μήνυμα του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη μέσω TikTok με το οποίο έθεσε την ατζέντα της προεκλογικής συζήτησης και όσων θα κληθούν να κρίνουν οι πολίτες στις εκλογές. Ενώ στον αγώνα ρίχτηκε και το πρώτο προεκλογικό spot της ΝΔ με αιχμή τη συνέπεια στη μείωση φόρων και εισφορών, την αύξηση κατά 20% του κατώτατου μισθού, την ψηφιοποίηση του κράτους, την ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων και την προσέλκυση επενδύσεων παγκόσμιων κολοσσών, συμπυκνώνοντας μέσα σε 14 δευτερόλεπτα και 5 εικόνες ένα βασικό μέρος όσων κατακτήθηκαν την τρέχουσα 4ετία και δεν πρέπει να κινδυνεύσουν με ακύρωση ή πισωγυρίσματα.

Η πρώτη κάλπη η «μητέρα» των μαχών

Η «μητέρα» των μαχών θεωρείται η πρώτη κάλπη της απλής αναλογικής, στην οποία ο Πρωθυπουργός επισημαίνει διαρκώς ότι οι πολίτες θα επιλέξουν «ποιος» θα κυβερνήσει, ώστε στη δεύτερη κάλπη να υποδείξουν το «πως», τονίζοντας παράλληλα ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για επιπόλαιες επιλογές ή ψήφους δήθεν διαμαρτυρίας. Εξ ού και κατά πληροφορίες στη συζήτηση που έγινε πίσω από τις κλειστές πόρτες του χθεσινού Υπουργικού Συμβουλίου, οι περισσότεροι Υπουργοί προέταξαν να τεθούν «σκληρά» τα διλήμματα μέχρι την 21η Μαΐου έναντι άλλων που έκριναν ότι τα διλήμματα θα πρέπει να ξεδιπλωθούν «κλιμακωτά» μέχρι και τις δεύτερες κάλπες που όλα δείχνουν ότι έχουν κλειδώσει για τις 2 Ιουλίου.

Αισιοδοξία Μητσοτάκη για την πρώτη κάλπη και συστάσεις για ισορροπίες

«Είμαι σίγουρος ότι το αποτέλεσμα της πρώτης κάλπης θα σας εκπλήξει ευχάριστα», φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός στα κυβερνητικά στελέχη, αποτυπώνοντας την αισιοδοξία του η ΝΔ θα κεφαλαιοποιήσει την αξιοπιστία της με μια δεύτερη εντολή στην προκοπή, συγκεντρώνοντας ένα ποσοστό που στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση θα την οδηγήσει στην αυτοδυναμία, για ν’ αποφευχθούν όπως σημείωσε «οι περιπέτειες». Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές πάντως ο ίδιος υπενθύμισε σε όλους ότι το αποτέλεσμα κρίνεται μέχρι την τελευταία ψήφο, καλώντας τους να αποφύγουν αλαζονικές συμπεριφορές και να κινηθούν ανάμεσα στην ισορροπία της υπερηφάνειας αλλά χωρίς υπερβολές για όσα πέτυχε η κυβέρνηση και της αναγνώρισης των όποιων λαθών αλλά χωρίς μηδενισμό όσων κατάφεραν να βελτιώσουν για την κοινωνία, την οικονομία και τη διεθνή εικόνα της χώρας. Και στην εισήγησή του εξάλλου είχε προκρίνει την χρήση της αλήθειας στο δημόσιο λόγο των κυβερνητικών στελεχών ως «αντίδοτο» στο «δηλητήριο ψεμάτων» των αντιπάλων της κυβέρνησης.

Τι θα κρίνουν οι πολίτες στην κάλπη - Ο κρατισμός στο επίκεντρο της ΝΔ

Από σήμερα το κυβερνητικό επιτελείο θα αρχίσει να θέτει με ακόμα μεγαλύτερη ένταση τα εκλογικά διλήμματα. Τις διαφορές μεταξύ κυβερνήσεων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στις πολιτικές για την οικονομία, την κοινωνία, την άμυνα, την εξωτερική πολιτική και τη διεθνή εκπροσώπηση της χώρας. «Ακόμα θα κρίνουν την ετοιμότητα και τη  δυνατότητα διαχείρισης κρίσεων», όπως είπε ο Πρωθυπουργός, για να επιλέξουν εντέλει εάν ο τόπος θα συνεχίσει ή όχι «να διεκδικεί και να κερδίζει το στοίχημα του εκσυγχρονισμού».

Με τις εκλογές στη σκιά του τραγικού δυστυχήματος των Τεμπών το αποτελεσματικότερο κράτος και ο «πόλεμος» με τον «κρατισμό», έχει τοποθετηθεί στις πρώτες θέσεις της προεκλογικής καμπάνιας της κυβέρνησης. «Θα πρέπει να μιλήσουμε για τις μεγάλες παθογένειες του κράτους, τις εστίες του αναχρονισμού, της αναξιοκρατίας. Όλα αυτά θα πρέπει να τα σαρώσουμε με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα. Κι αυτή είναι η εντολή που θα ζητήσω προσωπικά από τον ελληνικό λαό», τόνισε ο Πρωθυπουργός μέσω TikTok.

Η γαλάζια στρατηγική που θα ακολουθηθεί είναι ότι «δεν κερδίσαμε όλες τις μάχες με τις νησίδες του αναχρονισμού στην ταχύτητα που θέλαμε, αλλά κάναμε πολλά και αποδείξαμε ότι εμείς και θέλουμε και μπορούμε να αντιμετωπίσουμε όσους/όσα αντιστέκονται». Τα παραδείγματα όσων κατάφερε η ΝΔ σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα έχουν ήδη πέσει στο τραπέζι με αναφορές μεταξύ άλλων στον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και τον ΟΛΠ, αλλά και όσα συντελέστηκαν με το gov.gr και στον ΕΦΚΑ για τις εκκρεμείς συντάξεις. Δεύτερο στοιχείο της γαλάζιας στρατηγικής θα είναι και οι πράξεις των αντιπάλων της, με αιχμές για έκφραση του «παλαιοκομματισμού» από τον ΣΥΡΙΖΑ και υπερηφάνεια για την κληρονομιά του «κρατισμού» από το ΠΑΣΟΚ.

Στην προεκλογική ατζέντα του Κυριάκου Μητσοτάκη εκτός από το αποτελεσματικότερο κράτος, παραμένουν οι καλύτεροι μισθοί για όλους, η καλύτερη και αξιοπρεπής υγεία σε καλύτερα νοσοκομεία και η προσιτή στέγη κυρίως για τους νέους. Πεδία για τα οποία θα προκαλεί τους πολιτικούς του αντιπάλους να αντιπαραθέσουν εναλλακτικά, ρεαλιστικά και κοστολογημένα προγράμματα.