Μενού
erdogan
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επανέφερε το θέμα της Αγίας Σοφίας μιλώντας στο A-Haber ενόψει των τουρκικών εκλογών, που όλα δείχνουν πως θα τις χάσει, μιας και ο τουρκικός λαός φαίνεται πως του γυρνά την πλάτη. Ωστόσο, εκείνος ποντάρει ξανά στο ισλαμοφασιστικό κοινό του, κι επαναφέρει το θέμα της Αγίας Σοφίας, με αφορμή τοποθέτηση πολιτικού του αντιπάλου.

Ο Ισλαμιστής ηγέτης του μικρού κόμματος «Κόμμα Ευτυχίας», Τεμέλ Καραμολάογλου, αναρωτήθηκε «γιατί να μην ανοίξουμε μέρος της Αγίας Σοφίας ως μουσείο;» κι ο Ερντογάν βρήκε πρόσφορο έδαφος για να περάσει την εθνικιστική του γραμμή. «Καραμολάογλου, ντροπή σου.  Πού το διάβασες, σε ποιο βιβλίο ότι πρέπει να ανοίξει ως Μουσείο; Πού άκουσες να άφησε ο Μωάμεθ ο πορθητής μέρος της ως μουσείο; Για δείτε έναν άξεστο που που λέει να γίνει ένα μέρος μουσείο. Πες μου τον φίλο σου, να σου πω ποιος είσαι. Εϊ Τεμέλ εφέντι, είσαι στην ίδια πλευρά με αυτούς τους άξεστους» είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Ο Ερντογάν δεν ξέχασε και την... αγαπημένη του Ακσενέρ, στην οποία βρήκε ευκαιρία να επιτεθεί για παλαιότερες τοποθετήσεις της για την Αγία Σοφία. «Η κυρία Μεράλ (Ακσενέρ) έλεγε πως δεν μπορούμε να ανοίξουμε την Αγία Σοφία ως τζαμί. Φαντάζομαι η κυρία Μεράλ είδε το προεδρικό διάταγμα και την υπογραφή μου. Την ανοίξαμε, ναι την ανοίξαμε» είπε με νόημα ο Τούρκος πρόεδρος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA