Μενού
Mitsotakis - evros
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Έβρο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στο Διδυμότειχο βρέθηκε, στο πλαίσιο της προεκλογικής περιοδείας που πραγματοποιεί στον Έβρο όπου και μίλησε για τον φράχτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης όπου και επισκέφθηκε με τους γονείς της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Ελένης Τοπαλούδη, η οποία δολοφονήθηκε τον χειμώνα του 2018 στη Ρόδο. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους γονείς της 19χρονης Ελένης τους υποσχέθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για να μη ζήσουν άλλοι γονείς τον ίδιο πόνο. «Το οφείλουμε στη μνήμη της Ελένης, της Γαρυφαλλιάς, της Καρολάιν, της Δώρας, της Νεκταρίας… Όλων των γυναικών που το νήμα της ζωής τους κόπηκε τόσο άδικα και τόσο απότομα», πρόσθεσε σχετικά ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Η ανάρτηση Μητσοτάκη για την επίσκεψη στους γονείς της Ελένης Τοπαλούδη:

«Επισκέφθηκα στο Διδυμότειχο τη μητέρα και τον πατέρα της Ελένης. Της Ελένης Τοπαλούδη. Ο θάνατός της σημάδεψε τον χειμώνα του 2018. Ένα έγκλημα τόσο σκοτεινό και αποτρόπαιο που δεν το χωράει ο νους του ανθρώπου. Αντικρίζοντας σήμερα το χαμόγελο της Ελένης στις φωτογραφίες του σπιτιού της, υποσχέθηκα στην Κούλα και στον Γιάννη να κάνω ό,τι μπορώ για να μη ζήσουν άλλοι γονείς τον δικό τους πόνο. Τα πονεμένα μάτια τους, ο Γολγοθάς που ανεβαίνουν από τη μέρα που έχασαν την Ελένη τους, μας υποχρεώνουν να αγωνιζόμαστε συνεχώς για να μη μένει κανένας βιασμός ατιμώρητος, καμιά δολοφονία ανεξιχνίαστη. Να προστατεύσουμε τις γυναίκες από τη βία και τις εγκληματικές συμπεριφορές.

Το οφείλουμε στη μνήμη της Ελένης, της Γαρυφαλλιάς, της Καρολάιν, της Δώρας, της Νεκταρίας… Όλων των γυναικών που το νήμα της ζωής τους κόπηκε τόσο άδικα και τόσο απότομα. Το οφείλουμε σε κάθε κορίτσι που τραυμάτισε και τραυματίζει η έμφυλη βία. Μπορεί να είναι το παιδί μας, η αδελφή μας, η φίλη μας και πρέπει, Πολιτεία και κοινωνία, να φωνάξουμε δυνατά: Ποτέ ξανά!»

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/posts/pfbid0z12SMcWqidaHaQsRFnYGFhgzSQFPWBV6qCjZ3UKS59iHCfEzaW6VCreZLTTQg3C9l