Μενού
panagiotopoylos-akar
Νίκος Παναγιωτόπουλος, Χουλουσί Ακάρ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

«Διαπίστωσα το μέγεθος της καταστροφής, διαπίστωσα όμως και τη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για την ανάταξη της περιοχής. Αναμφίβολα είναι μια δύσκολη κατάσταση, όμως σε αυτές τις δύσκολες στιγμές θα ήθελα να υπενθυμίσω τη δήλωση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε, όσο μπορούμε την Τουρκία, να αντιμετωπίσει τις μακροπρόθεσμες συνέπειες αυτής της μεγάλης ανθρωπιστικής καταστροφής». Αυτό τόνισε από την Τουρκία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη στις σεισμόπληκτες περιοχές μετά από πρόσκληση του Τούρκου ομολόγου του Χουλουσί Ακάρ, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μετέφερε το μήνυμα ότι οι τραγωδίες και οι φυσικές καταστροφές αυτού του μεγέθους «είναι πέρα και πάνω απ' οποιοδήποτε πρόβλημα και διαφορά μεταξύ μας και θα μπορούσαν να λειτουργήσουν σαν μοχλοί που μειώνουν την ένταση και δημιουργούν, έτσι, τις συνθήκες που διευκολύνουν την επικοινωνία και τις συναντήσεις μεταξύ των δύο πλευρών» με τελικό στόχο «εφόσον συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις» τη δημιουργία «κλίματος σταθερότητας και συνεργασίας» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του στο Κέντρο Συντονισμού και Διαχείρισης Καταστροφών και Κρίσεων, στην Αντιόχεια. Ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις και την επικρατούσα κατάσταση, στη συνέχεια μετέβη με τον Χουλουσί Ακάρ με ελικόπτερο στα σημεία των καταστροφών. Οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν, επίσης, νοσοκομείο της περιοχής, καθώς και τους χώρους, όπου στεγάζονται προσωρινά οι κάτοικοι που επλήγησαν από τον σεισμό.

Στις δηλώσεις του ο Ν. Παναγιωτόπουλος επανέλαβε «προς τον υπουργό Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, την τουρκική κυβέρνηση και τον τουρκικό λαό, τα ειλικρινή συλλυπητήρια της ελληνικής κυβέρνησης και του ελληνικού λαού για τις χιλιάδες ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν στην καταστροφή που προκάλεσαν οι σεισμοί».

Επισήμανε ότι αυτές «οι ακραίες καταστροφές, κάποιες από τις οποίες οφείλονται και στην κλιματική αλλαγή», αποτελούν «νέου τύπου προκλήσεις ασφαλείας που θα μας απασχολήσουν όλους και θα πρέπει να βρούμε τρόπους να τις αντιμετωπίσουμε διότι θα έρθουν, θα χτυπήσουν τις χώρες και τους λαούς μας και θα πρέπει να αντιμετωπιστούν και να εργαστούμε γι' αυτό, ίσως και από κοινού». «Η Ελλάδα», ανέφερε, «από την πρώτη στιγμή, ανταποκρίθηκε στο αίτημα της Τουρκίας για κινητοποίηση του ευρωπαϊκού μηχανισμού για αρωγή μετά από φυσικές καταστροφές».

«Σπεύσαμε, ως γείτονες, με Έλληνες διασώστες, να συνδράμουμε στην προσπάθεια σωτηρίας συνανθρώπων μας στην Τουρκία, που επλήγησαν από τους σεισμούς, εκδηλώνοντας έτσι την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας» προσέθεσε. «Ακριβώς, σε αυτό το πλαίσιο και στο πνεύμα συμπαράστασης αποδέχθηκα την πρόταση του υπουργού κ. Ακάρ, να επισκεφτώ σήμερα τις σεισμόπληκτες περιοχές» σημείωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA