Μενού
kasidiaris
Ηλίας Κασιδιάρης | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η ανάληψη της προεδρίας του κόμματος «Ελληνες» από τον επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο προκάλεσε ερωτήματα και προβληματισμό όχι μόνο στους κόλπους της Δικαιοσύνης και στο νομικό κόσμο αλλά ευρύτερα στην κοινωνία. Ακόμα και η ίδια η οικογένεια του πρώην ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού αντέδρασε, με τα αδέρφια του, που επίσης έχουν φτάσει στην κορυφή της ιεραρχίας της ελληνικής Δικαιοσύνης, να διαχωρίζουν δημόσια τη θέση τους. Πλήρως ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή είναι φυσικά ο έγκλειστος στις φυλακές Δομοκού ιδρυτής του κόμματος, Ηλίας Κασιδιάρης, ο οποίος θεωρεί την παρουσία του Αναστάσιου Κανελλόπουλου στην ηγεσία των «Ελλήνων» ικανή συνθήκη για να αποτραπεί ενδεχόμενη απαγόρευση από το Α1 Τμήμα του Αρείου Πάγου της συμμετοχής του πολιτικού του φορέα στις εκλογές της 21ης Μαΐου. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής φαντάζεται για τον εαυτό του όχι μόνο βουλευτική εκλογή αλλά και ρόλο ρυθμιστή στις επικείμενες εθνικές εκλογές με ποσοστά, που θα υπερβούν, όπως εκτιμά ο ίδιος, κατά πολύ την τρέχουσα δημοσκοπική καταγραφή του κόμματος του, που το τοποθετεί εντός της Βουλής ως 7η κοινοβουλευτική δύναμη. Η αισιοδοξία του αυτή, ενόψει της κρίσης τους κόμματος του από τον Αρειο Πάγο στις 5 Μαΐου, στηρίζεται στις νομικές διαβεβαιώσεις, που όπως λέει, του έδωσε ο επίτιμος αντιεισαγγελέας, βάσει των οποίων, δεν υφίσταται κανένα κώλυμα ανακήρυξης του κόμματος τους για την κάθοδο του στις εκλογές αλλά και προσωπικά για τον ίδιο ώστε να θέσει βουλευτική υποψηφιότητα. 

Οι δημόσιοι ύμνοι Κασιδιάρη, μέσω του τηλεφώνου των φυλακών Δομοκού, προς το πρόσωπο του Αναστάσιου Κανελλόπουλου είναι χαρακτηριστικοί. «Το εθνικό κόμμα Ελληνες δια των συντεταγμένων καταστατικών οργάνων του, στα οποία δε συμμετέχω και τα οποία απαρτίζονται από εξέχουσες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής, έλαβε μία απόφαση, που ανατρέπει οριστικά τις παράνομες κυβερνητικές μεθοδεύσεις. Εξέλεξε πρόεδρο τον επίτιμο αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιο Κανελλόπουλο. Ηδη από το 2013 έχω πλήρη εικόνα της ανεπανάληπτης νομικής, επιστημονικής του κατάρτισης και κυρίως της αφοσίωσης του στην εφαρμογή των κανόνων του δικαίου και στην πιστή τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας». 

«Τον γνώρισα σε επιτροπή στη Βουλή»

Οπως αναφέρει ο Ηλίας Κασιδιάρης, έμαθε για πρώτη φορά για τον αντιεισαγγελέα Κανελλόπουλο την περίοδο, που ήταν μέλος της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. «Παρότι το σκάνδαλο βοούσε είχαν ανακαλύψει ένα νομικίστικο τέχνασμα προσπαθώντας να στοιχειοθετήσουν παραγραφή. Εκεί παρενέβη ο αντιεισαγγελέας Κανελλόπουλος και με τη νομικά άρτια πρόταση του κατέρριψε κάθε ενδεχόμενο παραγραφής και απέδειξε ότι υπάρχουν άξιοι λειτουργοί της δικαιοσύνης, που εισηγούνται με θάρρος την τιμωρία όσων πολιτικών εμπλέκονται σε οικονομικά σκάνδαλα». 

Οταν λοιπόν ο πρώην αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ανέλαβε την προεδρία του κόμματος Κασιδιάρη, ο τελευταίος επικοινώνησε μαζί του, μέσω του δικηγόρου του, θέτοντας του το θέμα της υποψηφιότητας του στις προσεχείς εκλογές και κατά πόσο αυτή μπορεί να έχει αντίκτυπο στη νομική υπόσταση του κόμματος τους. Ο κ. Κανελλόπουλος, όπως υποστηρίζει ο Ηλίας Κασιδιάρης, «εξήγησε πως το τεκμήριο της αθωότητας είναι ακαταμάχητο και το ίδιο το Σύνταγμα είναι αυτό, που περιφρουρεί το δικαίωμα του εκλέγεσθαι για κάθε Ελληνα πολίτη. Είπε επίσης ότι αυτό που ζητά από κάθε υποψήφιο βουλευτή του κόμματος είναι πλήρη πολιτικά δικαιώματα, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, καθώς και λευκό ποινικό μητρώο. Διαθέτω και τα δύο προαπαιτούμενα, ως εκ τούτου είναι αδιαμφισβήτητη η απρόσκοπτη συμμετοχή μου στην εκλογική διαδικασία». 

Υστερα από αυτή τη νομική εκτίμηση του πρώην ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού-προέδρου των «Ελλήνων», με τον Αρειο Πάγο να έχει σε κάθε περίπτωση τον τελικό λόγο, ο Ηλίας Κασιδιάρης δε θα μπορούσε να μη συγχαρεί για ακόμα μία φορά τον Αναστάσιο Κανελλόπουλο. «Ο κ. Κανελλόπουλος είναι άξιος συγχαρητηρίων γιατί σε μία πολύ κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας αναλαμβάνει μία ιστορική ευθύνη. Την ώρα, που ο Ελληνισμός απειλείται από το μείζονα δημογραφικό κίνδυνο, από τον τουρκικό επεκτατισμό, από τη διαφθορά και την ανικανότητα του πολιτικού συστήματος, την ώρα, που τα εθνικά κόμματα ενισχύονται και κυριαρχούν σε όλη την Ευρώπη, ο κ. Κανελλόπουλος βγαίνει μπροστά και υπερασπίζεται το ιερό και αναφαίρετο δικαίωμα εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών να ψηφίζουν το κόμμα, που τους εκφράζει, το εθνικό κόμμα ‘Ελληνες’, που θα είναι η πανίσχυρη εθνική αντιπολίτευση». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.