Μενού
Sven Mary
Σβεν Μαρί | ΑΡ
  • Α-
  • Α+

Ενώπιον του Προανακριτικού Συμβουλίου Βρυξελλών θα βρεθεί σε τρεις μέρες και πιο συγκεκριμένα τη Μεγάλη Πέμπτη (13/4) η Εύα Καϊλή, η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία και κατηγορείται για τη συμμετοχή στο σκάνδαλο διαφθοράς Qatar Gate, η αποκάλυψη του οποίου (σ.σ. σκανδάλου) προκάλεσε «σεισμό» στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα τον περασμένο Δεκέμβριο. Κατά τη διάρκεια της ακρόασής της θα ζητήσει την αποφυλάκισή της με περιοριστικούς όρους, όπως και γνωστοποίησε ο νέος της συνήγορος, Σβεν Μαρί.

«Θα είναι ντροπή για τη χώρα μου αν η κ. Καϊλή παραμείνει προφυλακισμένη, ενώ ο κ. Παντσέρι είναι ελεύθερος», σημειώνει μεταξύ άλλων ο «δικηγόρος του διαβόλου». Παράλληλα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο κ. Μαρί ανέφερε ότι ο Πιερ Αντόνιο Παντσέρι έχει κατηγορήσει την Εύα Καϊλή για διαφθορά. «Το μόνο που μπορώ να σας πω σήμερα είναι ότι είδα την περασμένη εβδομάδα τις βιντεοσκοπημένες ανακρίσεις του κ. Παντσέρι και σίγουρα λέει ότι η Εύα Καϊλη έχει διαφθαρεί. Από την άλλη, η κα Καϊλή ήταν σε θέση να απαντήσει σε όλες τις ερωτήσεις. Πρόκειται, προφανώς, όμως για απαντήσεις που δεν ήταν αρεστές ούτε στην Αστυνομία, ούτε στους ανακριτές, ούτε στον ομοσπονδιακό εισαγγελέα».

Η απόφαση για αποφυλάκιση με βραχιολάκι του φερόμενου ως εγκεφάλου για το σκάνδαλο του Qatar Gate, Αντόνιο Παντσέρι, έχει εξοργίσει τους συνηγόρους της. «Βλέπω σήμερα ότι αυτοί οι άνθρωποι που είναι ένοχοι για διαφθορά, εγκληματικές οργανώσεις, ότι πήραν χρήματα, μία σειρά πραγμάτων, σήμερα, αυτοί οι άνθρωποι δεν βρίσκονται πλέον σε προληπτική κράτηση. Γιατί; Γιατί δεν απαντά ή δεν δίνει τις απαντήσεις που θέλουν να ακούσουν», συνεχίζει ο δικηγόρος της, Σβεν Μαρί. Η Εύα Καϊλή, πάντως, προετοιμάζεται για τη Μεγάλη Πέμπτη και επιμένει πως δεν θα παραδεχθεί πράγματα που δεν έκανε.

«Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει»

Η ίδια η κα Καϊλή συνεχίζει να δηλώνει αθώα για το σκάνδαλο που συγκλόνισε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Ποτέ δεν πρόκειται να ομολογήσω αδικήματα που δεν έχω διαπράξει ακόμα και αν με κάνουν κομμάτια», δηλώνει χαρακτηριστικά μέσα από το κελί η πρώην πλέον αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου μετά την αποπομπή της. Την ίδια ώρα, ο δικηγόρος της κυρίας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος εξαπολύει νέα «πυρά» κατά του καθ' ομολογίαν «εγκεφάλου» του Qatar Gate, Πιερ Αντόνιο Παντσέρι, ο οποίος αναμένεται να αποφυλακιστεί με «βραχιολάκι».

«Στο ερχόμενο δικαστικό συμβούλιο θα δώσουμε μάχη για να αποδείξουμε την αναξιοπιστία του κ. Παντσέρι. Θα έχουμε ισχυρά νεότερα στοιχεία που θα επιβεβαιώνουν ότι η Εύα Καϊλή είναι αθώα. Η ίδια αν και ψυχολογικά φορτισμένη επιμένει κατηγορηματικά στην αθωότητα της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο συνήγορος της προφυλακισμένης ευρωβουλευτή μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Η αποφυλάκιση του Παντσέρι είναι προϊόν συναλλαγής, δέχτηκε να πει ψέματα κατά της Εύας Καϊλή και το αντάλλαγμα ήταν να αφεθεί ελεύθερος. Αυτός που είναι αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί εγκληματική οργάνωση υπάρχει αλλά δεν συμμετέχει σε αυτήν η κ. Καϊλή», πρόσθεσε ο κ. Δημητρακόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι εκτός φυλακής με «βραχιολάκι» βρίσκεται και ο σύντροφος της Εύας Καϊλή και στενός συνεργάτης του Παντσέρι, Φραντσέσκο Τζόρτζι. Οι δύο παλιοί συνεργάτες φέρονται να έχουν συνεργαστεί με τις Αρχές του Βελγίου με αντάλλαγμα την αποφυλάκιση τους με όρους, αλλά και μια πιο ευνοϊκή ποινική μεταχείριση στη δίκη που θα ακολουθήσει.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.