Μενού
Kaili
Εύα Καϊλή | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Στις Βρυξέλλες βρίσκεται ο Έλληνας συνήγορος της Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, όπου και μετέβη στις φυλακές Χάρεν για να συναντηθεί με την εντολέα του μετά και τη χθεσινή επισημοποίηση της αποφυλάκισής της με ηλεκτρονική επιτήρηση ή όπως αλλιώς λέγεται το «βραχιολάκι». Ο γνωστός ποινικολόγος είχε δίωρη συνάντηση με την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μετά τη συνάντησή τους, όπου λογικά συζητήθηκαν κομμάτια της δικογραφίας, προέβη σε δηλώσεις όπου και ενημέρωσε ότι στις αυτοσχέδιες δεσμίδες χρημάτων που βρέθηκαν στο σπίτι της στην πρωτεύουσα του Βελγίου δεν υπήρχαν αποτυπώματά της. «Στις δεσμίδες όλες οι οποίες υπήρχαν - αυτοσχέδιες δεσμίδες – των χρημάτων δεν υπήρχε κανένα δακτυλικό αποτύπωμα της Εύας Καϊλή», είπε σχετικά

Παράλληλα, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους επισήμανε ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία για το σκάνδαλο χρηματισμού και διαφθοράς που εξετάζει ο εισαγγελέας, Μισέλ Κλεζ, που «θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η Εύα Καϊλή θα αθωωθεί». Επίσης, πρόσθεσε πως «αυτό που θα ήθελα όλοι να κρατήσετε είναι ότι στο σημείο που υπάρχει αδυναμία στην υπόθεση είναι στα χρήματα τα οποία βρέθηκαν στην κοινή κατοικία με τον σύζυγό της. Τα ευρήματα αποδεικνύουν ότι δεν είχε καμία σχέση με αυτά τα χρήματα» είπε ο συνήγορος της Εύας Καϊλή συμπληρώνοντας: «Υπάρχουν κι άλλα πολλά αποδεικτικά στοιχεία που θα αναδείξουμε στην ανάκριση. Σεβόμαστε τη μυστικότητα της προανάκρισης και γι' αυτό δεν διαρρέουμε στοιχεία της δικογραφίας».

Η ψυχική της κατάσταση

Ο κ. Δημητρακόπουλος δήλωσε επίσης ότι η πελάτης του «είναι ισχυρή ψυχολογικά, έχει συνείδηση ότι είναι αθώα και θα δώσει τη μάχη για να αποδείξει αυτήν αθωότητά της». «Μου θύμισε την παλιά Εύα Καϊλή», είπε, τονίζοντας ότι «πέρασε πολύ δύσκολα» και υπενθυμίζοντας τη δεκαεξάωρη απομόνωσή της στο αστυνομικό τμήμα.

«Η Εύα Καϊλή άντεξε και αυτό που την κρατάει ψυχολογικά ισχυρή είναι ότι έχει συνείδηση ότι είναι αθώα», ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, επισημαίνοντας ότι υπάρχουν πολλά στοιχεία μέσα στη δικογραφία που θεμελιώνουν χωρίς καμία αμφιβολία ότι η κ. Καϊλή θα αθωωθεί. O συνήγορος της Εύας Καϊλή δήλωσε ότι δεν γνωρίζει ακόμη πότε θα βρεθεί το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βγει από τη φυλακή η ευρωβουλευτής και να επιστρέψει στο σπίτι της. «Πιστεύω ότι θα γίνει προσπάθεια να βρεθεί όσο το δυνατό πιο γρήγορα το ηλεκτρονικό βραχιολάκι» συμπλήρωσε.

Η πρώτη της δήλωση

Στην πρώτη της δήλωση μετά τις τελευταίες εξελίξεις που την οδηγούν εκτός φυλακής πραγματοποίησε η Εύα Καϊλή, σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα La Repubblica. «Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής», σημείωσε. Η ίδια δηλώνει ακόμα ότι θα παραμείνει στις Βρυξέλλες και θα συνεχίσει «τη μάχη για την αθωότητά της».

«Περιμένω εναγωνίως για το ηλεκτρονικό βραχιολάκι ώστε να βρεθώ εκτός φυλακής. Την πρώτη ημέρα θέλω απλά να είμαι στο σπίτι με την κόρη μου. Όλη την ημέρα μαζί της. Από τον Ιανουάριο την έβλεπα μόνο δύο φορές το μήνα. Θα παραμείνω στις Βρυξέλλες, θα συνεχίσω να δίνω μάχη για την αθωότητά μου», ανέφερε συγκεκριμένα η Εύα Καϊλή, σύμφωνα πάντα με τη La Repubblica.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έγινε γνωστό πως η Εύα Καϊλή θα βρεθεί εκτός φυλακής, σε κατ' οίκον περιορισμό με βραχιολάκι, με τη διαδικασία να «κολλάει» στην εύρεση συσκευής η οποία θα εγκατασταθεί στην κατοικία της κατηγορούμενης για το σκάνδαλο Qatargate.  Η αποφυλάκιση αναμένεται να πραγματοποιηθεί σήμερα, τη Μεγάλη Παρασκευή ή τη Δευτέρα του Πάσχα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, έως αυτή την ώρα οι αρχές του Βελγίου ψάχνουν να βρουν το ηλεκτρονικό βραχιολάκι που θα εγκατασταθεί στο σπίτι της Εύας Καϊλή, το οποίο βρίσκεται δίπλα στο Ευρωκοινοβούλιο. Σύμφωνα με τις εισαγγελικές Αρχές, η διαδικασία απαιτεί τρεις εργάσιμες ημέρες για να ολοκληρωθεί, ωστόσο αυτή τη φορά γίνεται προσπάθεια να ολοκληρωθεί νωρίτερα, προκειμένου η πρώην αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου να κάνει Πάσχα με τους δικούς της και την κόρη της.

Ταυτόχρονα, η μεταφορά της Εύας Καϊλή θα πραγματοποιηθεί με το ειδικό όχημα μεταγωγής, προκειμένου να προστατευθεί από τις τηλεοπτικές κάμερες. Όπως μάλιστα έκανε γνωστό ο ένας εκ των συνηγόρων της κατηγορούμενης για το σκάνδαλο Qatargate, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, αποτελεί επιλογή της ίδιας να βρίσκεται σε ξεχωριστό σπίτι από τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, ο οποίος διαμένει ήδη 10 χιλιόμετρα μακριά. Πάντως είναι πολύ πιθανό ότι οι δύο τους θα πρέπει να έρθουν σε επαφή το επόμενο διάστημα. Αν και κάτι τέτοιο δεν απαγορεύεται, οι τηλεφωνικές επικοινωνίες των δύο παρακολουθούνται.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.