Μήνυμα για επανέναρξη διαλόγου στα ελληνοτουρκικά, έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος ωστόσο απείλησε εμμέσως με… νέα όξυνση της έντασης.
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, μιλώντας στο Habeturk, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ηρεμήσαμε μετά τον σεισμό με την Ελλάδα. Αλλά δεν πρέπει να είμαστε αφελείς. Πρέπει να αξιολογήσουμε καλά αυτή την ατμόσφαιρα, να αναβιώσουμε τον μηχανισμό διερευνητικών συνομιλιών μετά τις εκλογές, να μιλήσουμε για το πώς θα τα λύσουμε και να κάνουμε συγκεκριμένα βήματα».
«Υπάρχουν πολλά αντικρουόμενα ζητήματα που είναι αλληλένδετα. Εάν αυτά δεν επιλυθούν, η ένταση μπορεί να ξεκινήσει ανά πάσα στιγμή, δυστυχώς. Είμαστε πάντα έτοιμοι να συζητήσουμε αυτά τα θέματα μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας», κατέληξε.
- Γιώργος Μαζωνάκης: Το τολμηρό «Παιδί της νύχτας» που πίστευε ότι ως το τέλος θα αναζητούμε τι μας έμαθε η ζωή
- Δημοσκόπηση Star: Πώς κρίνουν οι πολίτες τις εξαγγελίες μετά τη ΔΕΘ - Η διαφορά μεταξύ ΝΔ - Τσίπρα
- Τι είναι η πλασμαφαίρεση: Πώς γίνεται η διαδικασία και οι ανεπιθύμητες επιπλοκές
- «Τόση ευτυχία, δεν ξέρουμε πού να τη βάλουμε»: Η ατάκα της Ράνιας Τζίμα για τις εξαγγελίες Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.